Ulla Tapanisen legendaarinen Lava-ammuntaa -sarja saa kuudennen osan

Helsinkiläisessä Ryhmäteatterissa syksyllä 2019 ensi-iltansa saanut Ulla Tapanisen uusin Lava-ammuntaa VI lähtee kiertämään Suomea kevään 2020 aikana – se nähdään keväällä 30 kertaa eri puolella Suomea. Pieksämäellä Kulttuurikeskus Poleenissa Lava ammuntaa VI vierailee lauantaina 8.2. klo 18.

Raila Leppäkosken ja Ulla Tapanisen käsikirjoittamat yhden naisen komediaillat saivat alkunsa vuonna 1995, jolloin ensimmäinen Lava-ammuntaa -esitys sai ensi-iltansa. Lava-ammuntaa VI on rakastetun esityssarjan kuudes itsenäinen jatko-osa. Aikaisemmin Tapaninen on esittänyt stand up-, sit down-, stay home-, lay down ja come pack -komiikkaa. Tällä kertaa tarjolla six pack -komiikkaa huumorin janoisille katsojille.

Lämminhenkisessä yksinpuhelussaan Tapaninen tarttuu tyylilleen uskollisesti arjen ilmiöihin. Osansa saavat niin someraivo, byrokratia kuin suomalaisen palvelukulttuurin kehnouskin.

– Aina sanotaan, että taiteilijan pitäisi uudistua. Minä en uudistu! Vanhassa vara parempi, tokaisee Tapaninen ja nauraa.

Esityksen on edellisten osien tapaan ohjannut ohjaaja, käsikirjoittaja Raila Leppäkoski, joka on viime vuosina työskennellyt pääosin Helsingin Kaupunginteatterissa sekä sen alaisessa Lilla Teaternissa. Leppäkoski toimi myös Lilla Teaternin taiteellisena johtajana vuosina 2014-2016.

Jo yli 40 vuotta suomalaisia viihdyttänyt Ulla Tapaninen on yksi suomalaisen stand up -komiikan edelläkävijöitä ja yksi Suomen tunnetuimmista naisnäyttelijöistä. Viime vuosina Tapaninen on vieraillut maamme merkittävimmillä näyttämöillä mm. Kansallisteatterissa, Helsingin Kaupunginteatterissa, Ryhmäteatterissa sekä Heinolan kesäteatterissa. Elokuvissa Ulla Tapaninen on nähty muun muassa supersuositussa Yösyötössä ja Pakastaja-Elvin roolissa kolmessa Risto Räppääjä -elokuvassa. Ääninäyttelijänä hän on antanut äänensä muun muassa Muumimammalle ja Pienen merenneidon (1989) Ursulalle.

Lava-ammuntaa VI -kiertueen tuottaa Suomen Kiertueteatteri.

Lava-ammuntaa VI –kiertue keväällä 2020

10.-11.1.       Linnateatteri, Turku
17.1.              Laurentius-sali, Lohja
18.1.              Kotkan kaupunginteatteri
25.1.              Krapin paja, Tuusula
31.1.              Sellosali, Espoo
1.2.                Kangasala-talo
7.2.                Konserttitalo Mikaeli, Mikkeli
8.2.                Kulttuurikeskus Poleeni, Pieksämäki
12.2.              Lappeenrannan kaupunginteatteri
14.2.              Akustiikka-talo, Ylivieska
21.-22.2.       Rakastajat-teatteri, Pori
6.3.                Hyvinkää-sali
9.-10.3.         Tampereen Teatteri
13.3.              Uudenkaupungin teatteri
14.3.              Kanneltalo, Helsinki
17.3.              Joensuun kaupunginteatteri
18.-19.3.       Kanneltalo, Helsinki
23.-24.3.       Tampereen Teatteri
17.-18.4.       Rakastajat-teatteri, Pori
23.4.              Kuopion kaupunginteatteri
30.4.              Kouvolan teatteri
6.5.                Rovaniemen teatteri
8.-9.5.           Kokkolan kaupunginteatteri

Jätä kommentti