Ilmianna Suomen paras kaupunginosa!

Mistä löytyy elävää kaupunkikulttuuria ja aktiivisia asukkaita? Missä yhteisöllisyys on vahvaa ja toiminta kaikille avointa? Missä voi tuntea urbaanin kaupunginsykkeen ja kotiseuturakkauden roihun? Nyt saa kertoa ja kehua!

Suomen Kotiseutuliiton Vuoden kaupunginosa -kilpailussa etsitään jälleen Suomen parasta kaupunginosaa. Haussa on viihtyisä ja yhteisöllinen kaupunginosa, jossa on monipuolista toimintaa, aktiivisia asukkaita ja yhteisöjä sekä kaikille avoimia tapahtumia. Viime vuonna Vuoden kaupunginosaksi tuli peräti 200 ehdotusta, joiden joukosta voittajaksi valikoitui Oulun Tuira. Hyviä ja rakkaita kaupunginosia maassamme siis riittää – mikä palkitaan tänä vuonna?

Kuka tahansa voi ehdottaa palkittavaa kaupunginosaa – omia kulmia, lomakohdetta, naapurikaupunginosaa tai henkistä kotia, kunhan alue on urbaani kaupunginosa. Ehdotusaika päättyy maaliskuun lopussa. Voittaja julkistetaan Flooran päivänä, 13. toukokuuta.

Ehdotuslomake: https://kotiseutuliitto.us12.list-manage.com/track/click?u=9cb36d433e4c1d86a1f878f89&id=b5f8bd578d&e=2200c282a1

Vuonna 2020 etsitään yhdessä tekemisen meininkiä

Tänä vuonna kilpailun pääkriteeri on yhdessä tekeminen ja kaikki mukaan -ajattelu. Miten yhdessä tekemisen meininki näkyy kaupunginosassa? Pääsevätkö kaikki halutessaan mukaan alueen toimintaan?

Hyvässä kaupunginosassa on toimintaa erilaisille ihmisille, mahdollisuus osallistua alueen kehittämiseen, turvallista elää ja hyvä yrittää. Avoin kansalaistoiminta – erityisesti asukkaiden, yhdistysten, yritysten ja kaupungin yhteistyö – lisäävät kotoisuutta ja hyvinvointia.

Aktiivisia kaupunginosia löytyy eri puolilta Suomea

Palkinnolla Kotiseutuliitto korostaa kaupunginosien paikallistoimijoiden aktiivisuuden merkitystä kotiseudun viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden rakentamisessa.

Vuodesta 2001 järjestetyssä kilpailussa on palkittu kaupunginosia eri puolilta Suomea, muun muassa Varkaudesta, Oulusta, Espoosta, Helsingistä, Porista, Vantaalta, Tampereelta, Turusta, Vaasasta, Lahdesta ja Kajaanista.

Viime vuonna Vuoden kaupunginosana palkittiin Oulun särmikäs Tuira, jossa näkyy alueen monipuolisuus ja monimuotoisuus erittäin rakentavassa valossa. Vuonna 2018 palkittiin yhteisöllinen Kauklahden kaupunginosa Espoosta, vuonna 2017 voiton vei aktiivinen ja kehittyvä Helsingin Vuosaari ja vuonna 2016 kotiseuturakas Porin Reposaari.

Vuoden kaupunginosa -palkitut: 2019 Tuira, Oulu, 2018 Kauklahti, Espoo, 2017 Vuosaari, Helsinki, 2016 Reposaari, Pori, 2015 Hakunila, Vantaa, 2014 Pispala, Tampere, 2013 Kakskerta, Turku, 2012 Asevelikylä, Vaasa, 2011 Häntälä, Somero, 2010 Roihuvuori, Helsinki, 2009 Tapanila, Helsinki, 2008 Anttilanmäki, Lahti,
2007 Nakertaja-Hetteenmäki, Kajaani, 2006 Kontula, Helsinki, 2005 Hupisaaret, Oulu, 2004 Kypärämäki-Köhniö, Jyväskylä, 2003 Kommila, Varkaus, 2002 Käpylä, Helsinki, 2001 Port Arthur, Tu

Jätä kommentti