Valtakunnallinen rikosnovellikilpailu käyntiin

Ensi kesänä viidettä kertaa järjestettävä Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus julistaa 9.1.2020 lähtien avatuksi valtakunnallisen rikosaiheisen novellikirjoituskilpailun, jonka aiheena on ”Perhe on pahin”. Novelli voi perustua tositapahtumiin tai olla kokonaan fiktiivinen.

Kilpailu on kaikille avoin, aiemmin julkaisemattomien kilpailutekstien kieli on suomi ja mitta enimmillään kahdeksan (8) A4-liuskaa. Fonttityyppi Times New Roman, koko 12 ja riviväli 1,5. Sivut numeroidaan eikä papereita kiinnitetä toisiinsa. Teksti tulee lähettää nimimerkillä varustettuna 31.5.2020 mennessä (postileima 31.5.2020) osoitteeseen: Warkauden Klubi, Ahlströminkatu 13, 78250 Varkaus. Lähetyksen yhteyteen erilliseen suljettuun kirjekuoreen tulee laittaa oma nimi ja yhteystiedot. Vaihtoehtoisesti käsikirjoitus voidaan lähettää sähköisesti (tiedostomuoto .doc) osoitteeseen: varkausbrott@gmail.com

Kilpailutöitä ei palauteta eikä kilpailuun osallistumisesta mahdollisesti aiheutuvia kuluja korvata. Julkaisuoikeudet siirtyvät festivaalijärjestäjälle mahdollista novellikokoelmaa varten.

Paikallinen raati seuloo kilpailuun tulleista teksteistä parhaat, joista ylituomarina toimiva pitkäaikainen Mauri Sariola -seuran hallituksen jäsen, kirjailija-toimittaja Raimo Jokisalmi valitsee voittajan.

Rikosnovellikirjoituskilpailun pääpalkinto on 1.000 euroa. Novellikilpailun voittaja julkistetaan
Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus -iltagaalan yhteydessä lauantaina 1.8.2020 Warkauden Klubilla. Kaikki sääntöjen edellyttämällä tavalla kilpailuun osallistuneet palkitaan kirjapalkinnolla, jonka voi halutessaan noutaa viikonlopun aikana Warkauden Klubilta.

Näet jo varmistettua ohjelmaa ja aikatuluja osoitteesta brott.fi.

Jätä kommentti