Talvi-illan laulu -konsertissa kotimaista tunnelmaa Poleenissa

Lahtelainen, kansainvälinen mezzosopraano Seeli Toivio esiintyy laulukonsertissaan pianotaiteilija Collin Hansenin kanssa Kulttuurikeskus Poleenissa Pieksämäellä keskiviikkona 22.1. klo 18. Ohjelmassa on kotimaista laulua mm. Jean Sibelius, Toivo Kuula, Oskar Merikanto ja Aarre Merikanto. Kuullaan myös uutta musiikkia Olli Kortekankaalta sekä Saint-Saensin, Wagnerin ja Verdin ooppera-aarioita. Seeli Toivio on myös tunnettu sellovirtuoosi, joka on esiintynyt mm. New Yorkin Carnegie Hallissa kahdesti sekä Japanissa ja Keski-Euroopassa. Toivio kertoo illan ohjelmasta musiikin lomassa sekä omasta muusikon urastaan.

Seeli Toivio on suomalainen soolosellisti, joka on konsertoinut laajasti Keski-Euroopassa, Japanissa ja USAssa mukaan lukien New Yorkin Carnegie Hall. Hänen lukuisista levytyksistään mainittakoon viimeisin, joka sisältää kaikki Bachin kuusi soolosarjaa sellolle. Lapsuudesta mukana elänyt lauluääni on viime vuosien myötä puhjennut ilmaisuun huomattavan vahvana ja jalona mezzosopraanona. Toivion ensimmäiset, odotetut laululevyt, ”Kesäyö” ja ”Joulun taikaa” ilmestyivät 2019 ja ne ovat yleisömenestyksiä. Levyillä on lauluja mm. Toivo Kuulalta, Oskar ja Aarre Merikannolta, César Franckilta ja Oskar Lindbergiltä. Levyillä Toiviota säestävät mm. pianotaiteilija Collin Hansen ja urkutaiteilija Pauliina Hyry. Levyt on tuottanut oopperalaulaja Margareta Haverinen.

Jätä kommentti