Oravikosken pieneltä kylältä piristystä harmaaseen arkeen

Hyvää Oloa Taiteiden Avulla eli lyhyemmin H.O.T.A -klubi jatkaa syksyllä hyvin alkanutta toimintaa Leppävirran Oravikoskella, Pub Oravikoskessa.

– Syksykaudella tutustuimme Mika Waltarin kevyempään tuotantoon. Klassikkokirja Tähdet kertovat, komisario Palmu luettiin ja katsottiin elokuvana. Samoin tehtiin Colin Dexterin luoman komisario Morsen kanssa. Tein pienen alustuksen, jonka pohjalta rupateltiin klubin pienellä porukalla, kertoo klubiemäntä Raili Miettinen.

– Marraskuun klubilla askarreltiin kirjoista jouluisella teemalla. Ohjaajana oli silloin Anna-Kaisa Piispanen Leppävirran kirjastolta. Ja vuoden viimeisellä klubilla vieraili näkövammaisaktivisti Asta Torpo kertomassa lukemisen apuvälineistä, jatkaa Seija Partanen, H.O.T.A -klubin toinen vakiemäntä.

Oravikoskelaiset naapurukset Raili ja Seija päättivät viime syksynä järjestää omaksi ja leppävirtalaisten iloksi pienimuotoisen kulttuuririennon.

– Kun on omatoiminen ei tarvitse aina lähteä kaupunkiin tai kirkolle kulttuurin perässä. Klubi on saanut jäseniä Leppävirran muiltakin kyliltä ja kirkolta. Eikä Varkaus ja Kuopio ole kaukana tulla tänne, huomauttavat klubiemännät. Meitä on ollut mukava pikku porukka ja lämpimästi tervetulleeksi toivotetaan uudet osallistujat, he kommentoivat.

”Kirjasta on moneksi” ajatuksella syntynyt klubi tarjoaa myös keväällä kaikenlaista kirjaan liittyvää elämystä. Paikkana Oravikosken koko kylän yhteinen olohuone Pub Oravikoski. Pääsääntöisesti kokoonnutaan kuukauden viimeisenä lauantaina klo 14.00.

 – Vuosi 2020 alkaa jännittävästi dekkaristi, Metropoliitta Panteleimonin vierailulla. Helmikuussa mennään teatteriin Kuopioon keskiviikkona ja seuraavana lauantaina saadaan klubille vieraaksi näyttelijä Seppo Pääkkönen. Keväällä maalis- ja huhtikuussa runoillaan ja ollaan muutenkin luovia, kertoo Seija Partanen.

H.O.T.A -klubin kevätkauden ohjelma

Pub Oravikoski, Keilatie 1

25.1. Dekkaristi, Metropoliitta Panteleimon kertoo kirjojensa synnystä.

19.2. Teatterimatka Kuopion kaupunginteatteriin Piina- näytelmään, joka pohjautuu Stephen Kingin samannimiseen romaaniin.

22.2. Piinan pääosan esittäjä Seppo Pääkkönen vierailee klubilla.

28.3. Runoklubi. Tutustutaan osallistujien lempirunoihin ja kokeillaan runon kirjoittamista.

25.4. Luova lauantai. Harjoitellaan yhteisökirjoittamista ja suunnitellaan syksyn ohjelmaa.

Facebookissa on HOTA -klubi, josta saa ajankohtaista tietoa klubeista.

Jätä kommentti