Tuliviestintuoja palkittiin voitolla SM-kilpailussa

Tulenveiston SM-kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa Talvipäivänseisaus-tapahtumassa Varkauden Taipaleen kanavamuseon pihalla, osana Varkauden kaupungin 90-vuotisjuhlavuoden tapahtumia, lauantaina 21.12. Talvipäivänseisaus-tapahtumalla on Varkaudessa yli 20 vuoden perinteet ja tälläkin kertaa tapahtuma houkutti paikalle yli 2000 kävijää.

Kilpailu oli avoin kaikille Suomen kansalaisille tai Suomessa vakituisesti asuville 18 vuotta täyttäneille henkilöille. Kilpailuun voi osallistua yksin tai kahden hengen joukkueena. Kilpailun teema/aihe oli vapaa. Tuliveistoksen toivottiin olevan vähintään n. 2 metriä ja maksimissaan n. 3 metriä korkea. Veistokselle varattu alue oli 3×3 metriä. Veistoaika alkoi 17.12. klo 10 ja päättyi 21.12. klo 14. Teokset poltettiin 21.12. klo 16.10 alkaen 20 minuutin välein.

Kilpailutöitä arvioitiin niiden taiteellisen vaikutelman ja idean osalta, sekä teknisen toteutuksen ja palon toimivuuden kannalta. Kilpailun tuomaristoon kuului viisi jäsentä: Varkauden kaupungin edustajana kaupunginhallituksen puheenjohtaja Timo Suhonen, valokuvataiteen edustajana Juhani Valtola, luovan alan edustajana Soisalo-opistolta Janne Juutilainen ja teatteritaiteen edustajina Varkauden Teatterin Annikka Kaistinen sekä Harjurannan Nuorisoteatterin Jussi Mikkonen. Kilpailun sihteerinä toimi Warkautelaiset ry:n puheenjohtaja Tiina Immonen.

Tulenveiston ensimmäisen SM-kilpailun voiton vei teos nimeltä Tuliviestintuoja, jonka toteuttivat Riitta Matikainen Joroisista ja Juha Katajisto Sysmästä. Toiseksi tuli teos Piippujen valossa, tekijöinä Kiia Aihkisalo, Kajaani ja Mauno Aihkisalo, Joroinen. Kolmanneksi sijoittui imatralaisten Jere Nuppolan ja Janne Kupiaisen teos Login tulet. Tuomariston kunniamaininnan sai teos nimeltä Hetken nautinto, jonka toteuttivat Mikko Korte Joensuusta ja Mira Heija Tampereelta. Tuomaristo kiitteli taiteilijoiden heittäytymistä ja sitä, että teos erosi toteutuksellaan selkeästi muista.

Tapahtuman järjestäjinä olivat Varkauden kaupunki, Varkauden museot, Kanavan kahvio, Warkautelaiset ry ja Warkauden veisto ry. Tapahtumaa tukivat Pohjois-Savon kulttuurirahasto ja Varkauden kaupunki. Yhteistyössä oli mukana myös paikallisia yrittäjiä.

Jätä kommentti