Erkki Liikanen – Olin joukon nuorin

”Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella.” Tutulla joululaululla aloitettiin tilaisuus Varkauden kirjaston auditoriossa ja yhteislaulun nostatti ilmoille Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen, joka oli kertomassa syksyllä ilmestyneestä kirjastaan Olin joukon nuorin. Hänen omaelämänkerrallinen teoksensa kuvaa Suomen polkua sodan jaloista Euroopan unioniin ja sodanjälkeisistä suurista ikäluokista, jotka muuttivat Suomea.

Näköalapaikoilla uransa aikana toiminut Liikanen työskenteli Euroopan unionin komissaarina, suurlähettiläänä, valtiovarainministerinä ja kansanedustajana. Matka  Mikkelin Lähemäeltä on ollut mielenkiintoinen – hän on avannut ikkunoita Eurooppaan.

Kirjastolla pidettyyn tilaisuuteen toi Varkauden kaupungin kuulumiset kaupunginjohtaja Hannu Tsupari. Erkki Liikasta haastatteli Kirja-Varkaus ry:n Kirsti Lumiala. Tilaisuuden järjestäjinä olivat Kirja-Varkaus ja Varkauden kirjastotoimi.

Videohaastattelussa Erkki Liikanen kertoo kirjastaan ja näkemyksiään Suomesta.

Jätä kommentti