Juha Hurme: Kalevala – Elävänä tai kuolleena

Kulttuurin monitoimija, muun muassa kirjailija, Vuonna 2017 Finlandia-palkinnon voittaja, teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja Juha Hurme rikastutti ja valaisi kaamostorstai-iltaa Warkauden Teollisuusklubi ry:n järjestämässä Studia Obscura -tilaisuudessa Warkauden Klubilla. Aiheena hänellä oli Kaleva, otsikolla ”Kalevala – Elävänä tai kuolleena”.

Sanataiteilijat Juha Hurme ja Tuomari Nurmio ovat sysänneet liikkeelle ”KalevalaFest” -hankkeen, jonka tavoitteena on monitaiteellinen, -kulttuurinen ja -tieteellinen yllätyshyökkäys kalevalaisen kansanperinteen kimppuun. Äänihaastattelussa Juha Hurme kertoo lisää.

Kalevalan tulkinnasta oleellisena osana on myös musiikki. Tilaisuudessa musiikkia tarjoilivat baritoni Juhana Kotilainen säestäjänään Maija Teikari.

Jätä kommentti