Don Quijote-teatterivierailu Poleenissa

Don Quijote – hurjapäinen komedia ystävyydestä ja idealismista – se koetaan Pieksämäen Kulttuurikeskus Poleenissa torstaina 12.12. klo 18. Red Nose Clubin huippukoomikot Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama ovat kiertäneet Suomea viiden vuoden ajan ja hurmanneet yleisöt klassikkotulkinnoillaan. Nyt kaksikko vie katsojat Espanjaan seuraamaan Don Quijoten ja hänen aseenkantajansa Sancho Panzan seikkailuja.

Miguel de Cervantesin teos on kaikkien road trippien esiäiti. Don Quijote hyökkää sankarillisesti kaikkia maailman vääryyksiä vastaan, ja tulee kuin vahingossa paljastaneeksi eurooppalaisuuden syvimmät kipupisteet – huumorin kautta. Maisemassa siintävät tuulimyllyt, ja matkantekoa säestää svengaava livemusiikki.

Esityksen on ohjannut Tampereen Työväen Teatterin johtaja Otso Kautto, joka tuntee teoksen ja espanjalaisen kulttuurin kuin omat taskunsa.

Esitys on yhteistuotanto Teatteri Quo Vadiksen, Kuopion kaupunginteatterin, Lahden Kaupunginteatterin, Tampereen Työväen Teatterin ja Turun Kaupunginteatterin kanssa. Esityksen kesto väliajan kanssa on kaksi ja puoli tuntia. Ikäsuositus: aikuisille ja nuorille 13-vuotiaista ylöspäin.

”Teoksen syvempi analyysi kumpuaa juuri klovnien välisen suhteen dynamiikasta sekä esiintyjien oman elämän että Cervantesin tuotannon ristivalotuksesta. Kommenttiraitana kulkevat Miken ja Zinin tutusti kitaralla, ukulelella ja melodikalla säestämät kappaleet.” **** HS, Laura Kytölä

”Upeaa klovneriaa, ajoitukset ja kaikki täydellisesti kohdillaan. Yleisö otettiin mukaan ihanasti. Minulle heräsi paljon ajatuksia esityksestä, se kommentoi niin moneen suuntaan ja keskusteli yleisesti ajankohtaisten ja myös omassa elämässäni pinnalla olevien asioiden kanssa”  – Katsoja

”Vallattomuudellaan valloittava klovnipari” – Katsoja

”Saumaton lopputulos” – Katsoja

Työryhmä:

Näyttämöllä: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama

Ohjaus: Otso Kautto

Teksti: Miguel de Cervantes ja työryhmä

Käännös: Jyrki Lappi-Seppälä

Valosuunnittelu: Jere Kolehmainen

Tuotanto: Niina Bergius ja Anna Jauhola / Red Nose Company

Jätä kommentti