Nuoret muusikot konsertoivat jouluisesti

Kolmen nuoren muusikon Rauha -joulukonserttikiertue tuo musiikillisesti joulua Keski-Savon alueelle. Duo Kosunen & Kinnunen, vahvistettuna kolmannella muusikolla, esittää klassikoiksi muodostuneita joululauluja omalla vivahteellaan – laulaen, viululla ja kitaralla. Ensimmäiseksi kiertue saapuu Varkauden Wanhalle Asemalle, jossa konsertti on keskiviikkona 11.12. klo 18. Kiertueen muut konsertit ovat Kangaslammin kappelissa maanantaina 16.12. klo 18 ja Pieksämäen Vanhassa kirkossa keskiviikkona 18.12. klo 18.

Duo Kosunen & Kinnunen muodostui puolisentoista vuotta sitten, kesällä 2018, jolloin Venla Kosunen ja Konsta Kinnunen olivat Varkauden ev.lut. seurakunnan kesämuusikkoina. Kiitoksena kesäduunistaan kaksikko teki pienen musiikkipotpurituokion, josta varkautelainen kahvilayrittäjä bongasi duon ja pyysi soittamaan kahvilaansa. Siitä seurasi muitakin esiintymisiä – sisältäen laaja-alaisen skaalan musiikkimaailman genrejä -klassista, kansanmusiikkia, iskelmää, perinteistä suomalaista tanssimusiikkia, ”radiosoittomusiikkia” – kaikenlaista, kuten Duon jäsenet kertovat.

Justiina Paasonen (Kuva: Jukka Tuohino)

Rauha -joulukonserttikiertueessa kaksikon musiikkiannissa on mukana projektinomaisesti  Justiina Paasonen. Kaikki nuoret muusikot ovat lukiolaisia ja musiikkiopinnoissaan Soisalo-opiston kasvatteja. Lukion jälkeiset suunnitelmat eivät vielä ole tarkentuneet, mutta yksi vaihtoehto hyvinkin voisi olla musiikki.

Jätä kommentti