Hukka-Pallosta pelaajapolku liigajoukkueeseen

Varkautelaisen Hukka-Pallon pelaajien kasvatustyö tuottaa tulosta. Tuoreena esimerkkinä siitä on Verneri ”Verkku” Salpakari, joka aikanaan pelasi kaksi kautta Hukka-Pallon futsal-joukkueessa kakkosdivisioonassa. Tänä syksynä Verneri teki sopimuksen jyväskyläläisen Kampuksen Dynamo -liigajoukkueen kanssa. Joukkue on hallitseva Suomenmestari futsalissa kahden peräkkäisen kauden ajalta.

Ja viime viikonvaihteessa jo otsikoitiin, että ”Verkku” on tehnyt ensimmäisen liigamaalinsa futsal-liigan runkosarjan ottelussa sunnuntaina 24.11. Jyväskylän Monitoimihallissa. Kampuksen Dynamo kaatoi Sievi FS:n selkein lukemin 8-2.

Seuraavassa lainaus Kampuksen Dynamon eli KaDy:n kotisivuilta: ”Verneri Salpakari teki lukion kynnyksellä ratkaisun muuttaa Suonenjoelta Jyväskylään ja nousi nuorena pelaajana liigarinkiin treenaamaan. Nuori sopimuspelaaja täytti tänä vuonna vasta 18 vuotta. Viime kauden päätteeksi Verneri sai kultamitalin kaulaan, vaikka U19-maajoukkueen mukana tullut loukkaantuminen vei pelaajan leikkauspöydälle keväällä. Nyt ”Verkku” on kuntoutunut ja iskussa, peliaikaa on haettu KaDyn joukoissa Miesten Kakkosesta itäiseltä alueelta ja tuloksena on jo kolmesta pelistä neljä maalia – viimeisimpänä lauantailta, kun sarjan vahva ennakkosuosikki SC Riverball kaatui KaDyn kynsissä lukemin 4–9 Joensuussa. Sunnuntain liigapeli Sievi FS:ä vastaan toi sitten yhden rajapyykin lisää Vernerin pelikirjaan – nyt on maalitili avattu miesten futsal-liigassa.”

Tavoitin puhelimitse Jyväskylässä lukion kolmatta luokkaa käyvän Vernerin, joka Hukka-Pallo -kautenaan kävi useana iltana viikossa treeneissä ja viikonloppuisin otteluissa Hu-Pa:n joukkueessa. Suonenjoella tuolloin asuvaa Verneriä kuskasi Varkauteen hänen isänsä Mikko Salpakari. Verneri pelasi aikanaan jalkapalloa WJK:ssa ja 15-vuotiaana halusi vaihtelua pallopelin parissa.

– Hukka-Pallossa minut otettiin tosi hyvin vastaan, pääsin pelaamaan ja sain kovuutta isojen miesten peleissä – kausista jäi hyvät fiilikset. Nyt KaDy:n liigajoukkueessa olen saanut hyvää oppia ja kokemusta liiga-ja maajoukkuemiehiltä – oppia tulevaisuuteen, kertoo ”Verkku”, joka toivoo pystyvänsä tekemään läpimurron liigassa lähitulevaisuudessa. Ja mahdollisesti joskus vuosien päästä ulkomaan pelikentille.

Mutta ensin lukio ja sen jälkeen asevelvollisuuden suorittaminen. Tässä vaiheessa muita tarkkoja suunnitelmia esimerkiksi opiskelujen osalta hänellä ei ole valmiiksi mietittynä. Aika näyttää – joka tapauksessa kasvattajaseura Hukka-Pallo on avannut junioripelaajan tien liigatasolle.

Jätä kommentti