Luonnontaiteellinen hybridikokoelma -näyttely

Kuopiolaisen kuvataiteilija Ulla-Mari Lindströmin teoksia on 14.3.2020 saakka esillä Varkaudessa Terveystalon toimipisteessä osoitteessa Linjurikatu 12. Näyttelyn nimi onLuonnontaiteellinen hybridikokoelma.

Taiteilija kuvailee teemaansa seuraavasti: ”Suomen kesä on lyhyt mutta vähäluminen – vai onko sittenkään. Tulevaisuus voi olla toisenlainen. Ilmaston lämpeneminen vaikuttaa kasvi- ja eläinlajien elinolosuhteisiin. Kylmissä oloissa menestyvien lajien elintila kaventuu, ja lauhkeassa ilmastossa viihtyvät lajit valtaavat alaa. Jos ilmasto lämpenee nopeasti, useilla lajeilla on vaikeuksia sopeutua nopeaan muutokseen. Täytyy syntyä uusia lajeja, jotka menestyvät muuttuneissa olosuhteissa. Tästä ajatuksesta lähtenyt idea toi teoksiini kasvi- ja eläinhybridit. Työt ovat fantasioita, siitä miltä eri kasvit ja eläimet saattaisivat näyttää risteytyessään keskenään.”Ulla-Mari Lindström on parhaillaan Bogotassa, Kolumbiassa, missä hänellä on näyttely nimeltään Utopias Evolutivas / Evoluutio Utopioita Galería Espacio Alternossa.
https://madrid.fi/luonnontaiteellinen-hybridiherbaario/
https://www.facebook.com/GaleriaEspacioAlterno/

Ulla-Mari Lindström/Haukiananas

Lindströmin näyttelyn myötä alkaa uusi kansainvälinen vaihto-ohjelma Los Andes
-yliopiston alaisuudessa toimivan Uniandinos-yhdistyksen Espacio Alterno -galleriassa. Aiemmin ainoastaan Los Andes-yliopistosta valmistuneet ovat voineet hakea näyttelyaikaa, mutta nyt tarkoitus on aloittaa kansainvälinen vaihto-ohjelma Kolumbian ja eri maiden välillä.

Näyttelyä Bogotassa on ollut tuottamassa Suomen Madridin kulttuuri- instituutti ja Suomen Bogotan suurlähetystö. Lisäksi Ulla-Mari Lindströmillä on toinen näyttely Bogotassa 4.12. El Chico -museossa Suomen suurlähetystön itsenäisyyspäivän juhlassa. Ulla-Mari Lindström työskentelee kuukauden Kolumbian maaseudulla Arcapacha -nimisessä taiteilijaresidenssissä.

Jätä kommentti