Pirnan veistoskesä 2019 esittelee teoksia Wäinölässä

Klikkaamalla kuvaa pääsee galleriaan

Taidekeskus Wäinölässä Varkaudessa avautui lauantaina 2.11. Varkauden ystävyyskaupunki Pirnan kansainvälisen veistoskesä 2019 -näyttelystä teoksia 19 taiteilijalta – näyttely nimeltään ”Eläin – Jumalan symboli”. Pirnan veistoskesänäyttely on toteutettu jo useana vuonna – kolmena vuonna ainoana suomalaisena näyttelyssä on ollut mukana varkautelainen kuvanveistäjä Taru Mäntynen.

”Eläin – Jumalan symboli” -näyttely on omistettu August Gaulin syntymän 150-vuotispäivän kunniaksi. Näyttelyn kuraattorina niin Pirnassa kuin Varkaudessakin on Christiane Stoebe. Taidekeskus Wäinölän näyttelyssä suomalaista kuvanveistoa edustavat Taru Mäntynen ja hänen isoisänsä Jussi Mäntynen. Näyttelyn muut taiteilijat ovat Saksasta ja Tsekistä. Veistosten lisäksi esillä on myös muuta taidetta. Näyttely on esillä Wäinölässä 4.11.-20.12.2019.

Näyttelyn avasi klo 14 Varkauden kaupunginjohtaja Hannu Tsupari, musiikkia esittivät baritoni Juha Kotilainen säestäjänään pianisti Joel Papinoja. Näyttelyn esitteli kuraattori Christiane Stoebe.

”Eläin – Jumalan symboli” -näyttelyn avasi Taidekeskus Wäinölässä Varkauden kaupunginjohtaja Hannu Tsupari vierustallaan ystävyyskaupunki Pirnan Pormestari Klaus-Peter Hanke.
Juha Kotilainen ja Joel Papinoja Warkauden Klubilla

Avajaisten jälkeen siirryttiin Ahlströminkadun toiselle puolelle Warkauden Klubille, jossa klo 16 alkoi teemaan nivoutuva konsertti eläimistä ja luonnosta. Konsertoimassa olivat baritoni Juha Kotilainen ja pianisti Joel Papinoja.

Jätä kommentti