Perheentalo on matalan kynnyksen kohtaamispaikka


Äänihaastattelussa Varkauden Perheentalon koordinaattori-ohjaaja Johanna Rastas.

Varkauden Perheentalo on nyt avattu lasten ja lapsiperheiden iloksi. Sen kunniaksi vietettiin keskiviikkona 25.9. avajaisjuhlaa. Tilaisuus järjestettiin avoimet ovet -periaatteella ja ohjelmassa oli lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. 

Perheentalo on matalan kynnyksen kohtaamispaikka lapsille aikuisineen. Mukaan ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset perheineen ja läheisineen. Perheentalossa voi viettää kiireetöntä aikaa lasten kanssa leikkien, juoda kupposen kahvia ja vaihtaa ajatuksia kanssaihmisten seurassa. Perheentaloja toimii tällä hetkellä Varkauden lisäksi Iisalmessa, Siilinjärvellä, Kuopiossa ja Joensuussa.

Varkauden Perheentalo rakentuu verkostoyhteistyön voimin ja toiminta perustuu vahvasti kansalaistoiminnan ja osallisuuden vahvistamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että Perheentalossa tapahtuva toiminta, kuten erilaiset ryhmätoiminnat, vertaistukiryhmät, kerhot ja tapahtumat, ovat yhteistyöverkoston tuottamia.

Myös vapaaehtoistoiminta nousee keskiöön. Vapaaehtoisena talon toimintaan voi osallistua esimerkiksi toimintojen ohjaajana, tapahtumien järjestämisapuna tai vaikkapa perhekahvilan vetäjänä. Vapaaehtoistoiminta voi olla satunnaista tai säännöllisesti toistuvaa. Perheentalon työntekijät koordinoivat nämä toiminnot osaksi sujuvaa Perheentalon arkea.

Klikkaamalla kuvaa pääset galleriaan.

Jätä kommentti