OTSIKOISSA! -näyttely museolla

Varkauden museoiden näyttelytilassa OTSIKOISSA! -näyttelyssä tutustutaan Warkauden Lehden kunniakkaaseen historiaan. Lehtikuvat ja sitaatit kertovat paitsi lehden kehittymisestä myös Varkauden merkittävistä tapahtumista ja ilmiöistä eri vuosina. Samalla kun Warkauden Lehti täyttää sata vuotta, saavuttaa Varkauden kaupunki 90 vuoden iän. Oman lehden saaminen paikkakunnalle oli merkittävä tekijä kauppalan ja myöhemmin kaupungin muodostumisessa. Oma ”Varkauslehti” on ollut tärkeä varkautelaisen identiteetin muodostumisessa.

Näyttely on esillä 13.9.2019-19.4.2020. Näyttelyssä käsitellään Warkauden Lehden uutisoimia tapahtumia teemoilla uutiset, urheilu, teollisuus, kulttuuri ja kaupunki. Oman teemansa on saanut myös paikallislehdelle tyypilliset pikku-uutiset. Näyttelyssä pääsee myös tutustumaan Warkauden Lehden ensimmäiseen vuosikertaan sekä lueskelemaan lehden muitakin vanhoja vuosikertoja.

Satavuotisnäyttely on toteutettu yhteistyössä Warkauden Lehden kanssa.  Näyttelyn yhteydessä on runsaasti opastuksia ja oheistapahtumia – ensimmäisenä Valtakunnallinen museonystävien tapaaminen Varkaudessa 14.-15.9. Historiapausseja on 17.9. ja maksuton yleisöopastus 26.9. Viitosluokkalaisille suunnatut Opi museossa -viikot ovat 24.9.-4.10. yhdessä Lastenkulttuurikeskus Verson kanssa. Syys-Vekara on museoilla ETUSIVUN JUTTU -pajan merkeissä 15.-18.10. ja lokakuun lopulla 31.10. on teemailta ”Warkauden Lehti 100 vuotta”. Perhesunnuntaita vietetään 24.11. ja historiapausseja on 3.12.

Jätä kommentti