TaajamaTärskyt starttaa Päiviönsaaresta

Yhdessä toimien, yhdessä liikkuen, yhdessä syöden ja yhdessä kehittäen TaajamaTärskyt 2019 kokoaa varkautelaiset yhteen heidän omissa kaupunginosissaan, mukavan tekemisen ja rennon yhdessäolon merkeissä. Warkautelaiset ry on saanut TaajamaTärskyjen järjestämiseen apurahan Olvi-säätiöltä. Olvi-säätiön yhteiseksi hyväksi tekemä työ ja sen jakamat avustukset mahdollistavat tiedon, taidon ja henkisen vaurauden lisääntymisen säätiön vaikutusalueella. Säätiö myöntää avustuksia kohteisiin, joilla luodaan lisäarvoa koko yhteiskunnalle lisäämällä osaamista ja hyvinvointia sekä ehkäisemällä syrjäytymistä niin lasten, nuorten kuin vanhustenkin osalta. 

TaajamaTärsky-kiertue sisältää syyskaudella neljä erilaista tapahtumatorstaita, alkaen Päiviönsaaresta torstaina 5.9. klo 17-19.30. Kiertue toteutetaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Ohjelma pyritään rakentamaan alueen asukkaiden, yhdistysten, yritysten kuin yhteisöjen toiveiden ja ideoiden mukaisesti. TaajamaTärskyjen ydin on, että asuinalueen asukkaat ja eri toimijat osallistuvat niin ideointiin, suunnitteluun kuin toteutukseen yhdessä. 

TaajamaTärskyt 2019 – kiertueen tapahtumapaikat: to 5.9. Päiviönsaari, tori ja alueen yritykset/yhteisöt to 3.10. Könönpelto, Pitkälänniemen tila to 7.11. Joutenlahti, Varkauden kaupungin työpaja to 28.11. Kuoppakangas, Nuorten talo 

Torstaina 5.9. Warkautelaiset ry valtaa siis Päiviönsaaren torin, ja järjestää siellä ohjelmaa koko perheelle. Päiviönsaaressa pääyhteistyökumppanina on Warkauden seudun sosiaali- ja terveysjärjestöt ry, ja sen toimitiloissa Warikolla järjestetään myös ohjelmaa. Mukaan tapahtumailtaan ovat lähteneet muutkin toimijat, kuten Hotel Oscar, Muusan kirjakauppa, kukkakauppa Pelakuu, SaKaMi/Ecokoti, Rosso, Pelastuslaitos, Piirakkapaja, Salty Pineapple Wellness, Varkauden ev. lut. seurakunta ja Varkauden Kenttä-Veikot. 

Pääyhteistyökumppani on ideoinut PäikkäriPassin, johon voi koko viikon ajan kerätä merkintöjä passiin merkityistä yrityksistä. Passeja saa Hotel Oscarista, Rossosta, Pelakuusta, Ecokodin puodista, Warikolta ja Olohuoneelta. Palauttamalla passin Olohuoneelle tai TaajamaTärskyille, kävijät osallistuvat hienojen tuotepalkintojen arvontaan. 

Ohjelma 5.9.2019 (muutokset mahdollisia):

 • 15-19.30 Katumaalausta Warikon edessä, Ahlströminkatu 22 
 • 17.00 TaajamaTärskyjen aloitus torilla, tervetulokahvit ja pullaa. OMA MUKI MUKAAN! 
 • 17.15-18.00 Venyttelyä ja rentoutusta Waltterin puistossa, oma alusta mukaan 
 • 17-18.30 Kukkatyöpaja Pelakuussa – Tule ja rakenna ihana kimppu (materiaalimaksu 5€) 
 • 17-19.00 Hyvinvointi-ilta Warikolla. Mahdollisuus tehdä mm. pyykkietikkaa, oma pullo mukaan 
 • 17-19.00 Kultainen kotikaupunki -maalaustyöpaja torilla 
 • 17-19.30 Varkauden ev.lut. seurakunnan kulmalla toiminnan esittelyä 
 • 17-19.30 Kauko-ohjattavien autorata torilla – radan nopeimmin suorittanut voittaa palkinnon 
 • 17-19.30 Pehmolelun vaihtopiste torilla – tuo mukanasi, vie mennessäsi 
 • 17-19.30 Avoimet ovet palolaitoksella, mahdollisuus tutustua pelastuslaitoksen toimitiloihin ja kalustoon sekä harjoitella alkusammutusta. Hälytysvaraus 
 • 17.30-18.00 Pihapelit ja liikuntaleikit (n. 2 – 4 v.) torilla 
 • 18.15-18.45 Pihapelit ja liikuntaleikit (n. 5 – 8 v.) torilla 
 • 18.00-19.00 Iltapalamakkaraa tarjolla torilla 
 • 19.30 TaajamaTärsky-ilta loppuu – Hyvää yötä! 

Lisäksi torilla on mahdollisuus pelata mölkkyä, hiiripalloa ja heitellä kaloja. 

Tapahtuman tavoitteena on tuoda varkautelaisille iloa arkeen ja eloa Päiviönsaareen rennolla meiningillä. Kaikkiin illan ohjelmiin on vapaa pääsy ja mukaan mahtuu, olipa minkä ikäinen tahansa. Warkautelaiset ry:n jäsenet ovat torilla kertomassa yhdistyksestä ja sen toiminnasta. Lisäksi Varkauden kaupungin osallisuuskoordinaattori Tarja Tomperi on mukana TaajamaTärskyillä. Tapahtuman toteutuksesta vastaa Warkautelaiset ry:n osallisuustoimintaryhmä, jonka vastuuhenkilö on Piia Sippu.

Jätä kommentti