Vekara-Varkaus – neljännesvuosisata lapsiperheiden ilahduttajana

”Kesä on saapunut, leudosti tuulee,
laulua, soittoa kulkija kuulee.
Värikäs viikko kuin sateenkaari,
työpajat, konsertit, seikkailusaari.
On Vekara-Varkauden aika.”

Vekara-Varkaus -festivaaliviikon festivaalipäällikkö Heli Sutinen ja Lehtevämies ovat olleet ”kuvioissa mukana” koko festivaalihistorian ajan.

Näin alkaa Jukka Itkosen sanat lauluun ”Vekara-Varkauden aika” – ja nyt Vekara-Varkaus -festivaaliviikko on saavuttanut 25 vuoden iän. Avajaisia vietettiin maanantaina 10.6. Itsenäisyydenpuistossa Varkauden kaupungintalon vierustalla Pirtinvirran varrella. Fanfaari avasi puistojuhlan ja Lehtevämies ja lastenmusiikkiyhtye Orffit pistivät avajaistapahtuman käyntiin.

Tämän kesän Vekarakummi on nukketeatteritaiteilija, muusikko Roosa Halme, joka toi puistojuhlaan tervehdyksensä Aura-nuken kanssa.

Kutsu oli kuulunut ja väkeä perinteiseen tapaan kivasti paikalla – Funky Monkeys viihdytti akrobatianumeroilla, Pihlajakummun alpakat olivat jälleen tulleet tervehtimään lapsia ja kaupunginpuutarhuri Jaana Mähösen opastuksella istutettiin uusi Vekarapuu, syreeni. Innokkaasti vaan istutuskuoppaa syventämään. Ja Merirosvoristeilyn ekoaluskin oli matkallaan. Kyllä kelpaa festivaaliviikon aikana lapsiperheiden, mummien ja ukkien sekä koko kansan olla osallisina kaikessa siinä, mitä yhteistyökumppaneittensa kanssa Vekara-Varkaus on jälleen tuottanut.

(Klikkaamalla kuvaa pääset galleriaan.)

Jätä kommentti