Uudistunut Konttiravintola Morton avataan Varkaudessa

Konttiravintola Morton uudistuu täysin kesäksi 2019. Vuodesta 2014 Varkauden Hertunrannassa ilahduttanut ravintola saa tänä vuonna kokonaan uuden sisätilan. Konttiravintola avataan keskiviikkona 15.5.

– Ravintola on rakennettu täysin uudestaan Mortonille tunnusomaisiin laivarahtauksesta tuttuihin merikontteihin. Merkittävin muutos aiempaan, on lämmitettävä ja suljettava sisätila, joka mahdollistaa Konttiravintolan auki olemisen säällä kuin säällä, yrittäjä Jarna Kaplas kertoo.

Aiemmin Konttiravintolan kaikki asiakaspaikat ovat olleet aurinkoterassilla, jolloin sää on vaikuttanut ravintolan aukioloaikoihin. Nyt säävaraus poistuu kokonaan ja uudistettu Konttiravintola tulee olemaan auki kesän jokaisena päivänä. Ravintolan idea pysyy samana, ja listalta löytyy edelleen paikallisista raaka-aineista rakkaudella tehtyjä burgereita. Osana Konttiravintolaa ollut erillinen jäätelökioski jää pois uudistuksen yhteydessä.

Uudistaminen on ollut yritykselle iso satsaus

Uuden ravintolan rakentaminen on ollut merkittävä investointi, ja se kertoo myös pitkäaikaisesta sitoutumisesta Varkauteen.

– Ei tällaista uudistusta uskaltaisi tehdä, ellei meillä olisi ollut Varkaudessa aina tosi hyvä olla.

Konttiravintolan vastaanotto on ollut alusta alkaen poikkeuksellisen lämmin. Ikään kuin vastapalveluksena haluamme myös jatkossa tehdä osamme koko kaupungin elävöittämiseen. Myös kaupungin yrittäjäystävällinen asenne on ollut erittäin tärkeää uudistusta suunniteltaessa.

Uuden ravintolan avajaisten yhteydessä julkistetaan myös uusi ruokalista. Tarjolla on tuttuja klassikoita, mutta myös uutuuksia. Ruokalistan uudistamisessa erityistä huomiota on laitettu kasvisruokavalioon ja vegaanien huomioimiseen. Myös lounastarjous palvelee tänä vuonna läpi koko kesän.

Jarna Kaplas ehdolla vuoden nuoreksi yrittäjäksi

Konttiravintola Mortonin yrittäjä Jarna Kaplas on valittu Vuoden nuori yrittäjä-kilpailun finaaliin. Finaaliin valittiin 5 yrittäjää yli 400 ehdokkaan joukosta. Kilpailun tuomariston mukaan Konttiravintola Morton toimii erinomaisena esimerkkinä siitä, kuinka pienestä maalaiskunnasta, Rautalammilta lähtenyt yritys voi nousta maanlaajuisesti tunnetuksi brändiksi. Sesonkiaikana Mortonissa työskentelee 50 työntekijää viidellä eri paikkakunnalla. Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on Suomen arvostetuin nuorille suunnattu yrittäjäkilpailu. Voittaja julkistetaan lauantaina 25.5.2019

Mikä on Konttiravintola Morton?

Konttiravintola Morton on merikonttiin rakennettu kausiravintola, joka tunnetaan erityisesti palkituista burgereistaan. Morton on saanut nimensä legendaarisen John Mortonin tarinan mukaan. Kesällä 2019 Konttiravintola toimii Jyväskylässä, Varkaudessa, Äänekoskella, Kuopiossa, sekä Pieksämäellä. Kaikki Konttiravintolat avautuvat kesäkauteen huhti-toukokuussa ja ovat avoinna elo-syyskuuhun.

Mortonin perusti Rautalammille vuonna 2010 kolme nuorta yrittäjää. Ensimmäisen Konttiravintola avautui vuonna 2013. Yrittäjänä toimii yksi perustajista, Jarna Kaplas.

Jätä kommentti