Valtakunnallinen rikosnovellikilpailu käyntiin

Ensi kesänä, neljättä kertaa järjestettävä Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus, julistaa 7.3.2019 avatuksi  valtakunnallisen rikosaiheisen novellikirjoituskilpailun, jonka aiheena on omankädenoikeus. Novelli voi olla fiktiivinen tai perustua tositapahtumiin.

Kilpailu on kaikille avoin, aiemmin julkaisemattomien kilpailutekstien kieli on suomi ja mitta enimmillään kahdeksan (8) A4-liuskaa. Fonttityyppi Times New Roman, koko 12 ja riviväli 1,5. Sivut numeroidaan eikä papereita kiinnitetä toisiinsa.

Yhdelle puolelle kahtena kappaleena tulostettu teksti tulee lähettää nimimerkillä varustettuna 20.6.2019 mennessä (postileima 20.6.2019) osoitteeseen: Warkauden Klubi, Ahlströminkatu 13, 78250 Varkaus. Lähetyksen yhteyteen erilliseen suljettuun kirjekuoreen tulee laittaa oma nimi ja yhteystiedot. Vaihtoehtoisesti käsikirjoitus voidaan lähettää sähköisesti osoitteeseen: varkausbrott@gmail.com

Kilpailutöitä ei palauteta eikä kilpailuun osallistumisesta mahdollisesti aiheutuvia kuluja korvata. Julkaisuoikeudet siirtyvät festivaalijärjestäjälle mahdollista novellikokoelmaa varten.

Paikallinen raati seuloo kilpailuun tulleista teksteistä parhaat. Palkintoraadin ylituomarina toimii dekkarikirjailija Ari Wahlsten. Rikosnovellikirjoituskilpailun pääpalkinto on 1.000 euroa. Novellikilpailun voittaja julkistetaan Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus -iltagaalan yhteydessä lauantaina 3.8.2019 Warkauden Klubilla.

6 kommenttia artikkeliin ”Valtakunnallinen rikosnovellikilpailu käyntiin”

 1. Jos käsikirjoituksen lähettää sähköisesti, nimimerkin yhteystiedoiksi ilmeisesti riittää se mitä näkyy sähköpostissa? Ja jos käsikirjoituksen laittaa liitetiedostona, mikä on sen toivottu formaatti?

  • Hei,

   Käsikirjoitus mieluiten tekstitiedostona. (RTF, docx, doc)

   Yhteystiedoiksi vähintään koko nimi ja keino (sähköposti, jos eri mistä kirjoitus lähetetty, tai puhelinnumero.) millä sinuun saa tarvittaessa yhteyttä.

 2. Hei olisi kysymys tuosta ”yhdelle puolelle kahtena kappaleena” kohdasta.
  Siis miten kahtena kappaleena? Sivun teksti jaetaan kahteen kappaleeseen vai?
  Allekkain vai vierekkäin vai miten? selvennystä kiitos.

Jätä kommentti