Maximin valkokankaalla Macbeth-ooppera

Varkauden Maximin oopperasarjassa nähdään ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona Giuseppe Verdin mahtipontinen, William Shakespearen samannimiseen näytelmään perustuva Macbeth. Teos on Berliinin Staatsoper Unter den Linden -oopperatalon tuotantoa.
Oopperassa voittoisa komentaja Macbeth kuulee ennustuksen, jonka mukaan hänestä on tuleva Skotlannin kuningas. Vaimonsa yllyttämänä hän tekee kaikkensa saadakseen ennustukseen toteutumaan. Syyllisyys kuitenkin vaivaa miestä, ja Macbeth vaipuu pian harhoihin oman vallanhimonsa sortamana.

Verdi halusi työnsä seuraavan alkuperäisteosta mahdollisimman tarkkaan, ja tuloksena onkin eräs synkimpiä ja vaikuttavimpia oopperateoksia koskaan.

Macbethin rooleissa laulavat mm. Placido Domingo, Kwangchul Youn, Anna Netrebko, Evelin Novak, Fabio Sartori, Fabio Hoffmann ja Dominic Barberi. Kapellimestarina toimii Daniel Barenboim ja teoksen on ohjannut Harry Kupfer. Ooppera on laulettu italiaksi ja tekstitetty suomeksi.

Macbeth Maximissa 12. ja 13.3. tiistaina klo 18.30 ja keskiviikkona klo 13.00. Esitys. n. 3h (sisältää väliajan).

Jätä kommentti