Lajittelu ja kierrätys tuottavat säästöä kansalaisille

Lisää valistusta ja kansalaisilta viitseliäisyyttä kierrätykseen ja lajitteluun – onko tarpeen ja onko liikaa pyydetty? Ja sitä myöten veronmaksajilta lisäkustannuksia pois – kun jäteautojen lasteissa jätteenpolttoon menisi vain oikeanlaista jätettä ja jätteenpolttolaitoksen laitteistot eivät kärsisi vaurioita polttoon sopimattomista jätteistä. Ei biojätettä, ei metallia, ei paristoja ja muuta asiaan kuulumatonta jätettä sekajätteen joukkoon. Tarvittaisiinko lisää paikkoja, joihin kuntalaiset voisivat kierrättää erilaatuisia jäte-eriä. Laboratorioanalyysit paljastavat totuuden, mitä kaikkea sekajätepusseista löytyy.

Savonia-ammattikorkeakoulun Varkauden kampuksen laboratoriossa analysoidaan systemaattisesti Riikinvoiman ekovoimalaitokseen jäteautojen kuljettamaa sekajätettä. Vierailimme laboratoriossa seuraamassa analyysiprosessia – videojutussa oppaanamme Savonia-ammattikorkeakoulun Varkauden kampuksen matemaattisten aineiden lehtori Ari Mikkonen, jonka mukaan energiatekniikan opiskelijat pääsevät opiskelujensa alkumetreillä tutustumaan laboratoriotoimintaan. Hän myös kertoi, että laboratorioanalyysit pystytään tekemään asiakkaille hyvin ketterästi, lyhyillä toimitusajoilla.

Jätä kommentti