Varkaus valmiina työllisyysviikkoon

Pohjois-Savossa järjestetään maakunnallinen työllisyysviikko 18.-22. helmikuuta 2019 – tällä kertaa jo kolmantena vuonna peräkkäin. Työllisyysviikon aikana eri puolilla maakuntaa on paikallisia ja seudullisia tapahtumia ja tempauksia erilaisille kohderyhmille. Teemaviikon tärkeänä tavoitteena on työnantajien, työnhakijoiden ja eri palvelujen tuottajien esille tulo paremman työllisyyden aikaansaamiseksi.

Varkauden kaupunki on panostanut viime vuosina voimakkaasti työllisyyden edistämiseen. Parisen vuotta sitten kaupunki teki työllisyysohjelman vuosille 2017-2020. Ohjelman toteutuksen myötä kuntalaisten saamia työllistymisen palveluja on lisätty ja monipuolistettu. Myös eri toimijoiden välinen yhteistyö on tiivistynyt. Kahdessa vuodessa kaupungin työttömyysaste on pudonnut liki neljä prosenttiyksikköä – 17,3 prosentista viime vuoden 13,4 prosenttiin. Samaan aikaan myös kaupungin työmarkkinatukimaksut ovat vähentyneet liki kahdeksan prosenttia. Pelkästään viime vuonna työttömistä kolmannes (keskimäärin 600 henkeä kuukaudessa) oli mukana erilaisissa työllistymistä tukevissa palveluissa. Määrästä vajaa puolet oli kaupungin tarjoamissa palveluissa tai töissä.

Varkauden tahtotila työllisyyden edistämisessä näkyy myös tulevan työllisyysviikon ohjelmassa. Viikon ohjelma on rakennettu laajan toimijajoukon yhteistyönä. Tapahtumia on viikon jokaiselle päivälle ja erilaisille kohderyhmille. Ohjelmaa on suunniteltu viime lokakuusta alkaen – mukana reilu annos kokeilumieltä. 

Työllisyysviikon tavoitteena kohtaamiset

Työllisyysviikon järjestämisen punaisena lankana on aikaansaada aitoja kohtaamisia ihmisten kesken eri teemoihin liittyen. Maanantaina Kuoppakankaan työkeskuksessa klo 10–13 on tavattavissa paikallisia asiantuntijoita, joiden kanssa voi keskustella työ- ja toimintakykyyn sekä kuntoutumiseen liittyvistä asioista. Voimavarat käyttöön! -tapahtumassa on tarjolla ilmainen ruoka ja kahvi sekä arvontaa.   

Tiistaina klo 12-16 työllisyyspalvelut tapaa työttömiä työnhakijoita elokuvateatteri Maximissa. Ennen ilmaista elokuvaa – joka on Tuntematon mestari – on vapaamuotoista työllisyyspalvelujen esittelyä, arvontalipukkeiden täyttöä ja lyhyt videoesitys. Tapahtumalla tavoitellaan henkilöitä, jotka eivät ole vielä työllistymistä tukevien palvelujen piirissä. Polkuja työhön! -tapahtumaan voi ilmoittautua vielä 15.2. saakka osoitteessa: www.varkaus.fi/työllisyysviikko.

Keskiviikkona klo 13-18 Warkaus salissa järjestetään vuoden suurin paikallinen rekrytointi- ja työelämätapahtuma. Paikalla on rekrytoivia työnantajia, oppilaitoksia, kuntia, yritys- ja työllisyyspalveluja sekä työnhakijoita. Eläväistä ohjelmaa ja huumoria ei tästä tapahtumasta puutu. Hurraa Ura! -tapahtuma on maksuton kaikille osallistujille.

Torstaina klo 13-17 Ohjaamo kutsuu nuoria Kesäksi töihin! -tapahtumaan. Paikalla voi tavata kesätöitä tarjoavia työantajia sekä duunata omaa liikeideaa Wäläkyn kanssa. Tavoitteena on palvella sekä nuoria että työnantajia löytämään tarvitsemansa kesätyön tai kesätyöntyöntekijän.

Perjantaina klo 12-16 on tarjolla ajankohtaista asiaa oppisopimuksesta. Oppisopimuksella eteenpäin! -tapahtuma on tarkoitettu kaikille oppisopimuksen mahdollisuuksista kiinnostuneille – sekä työnantajille että työnhakijoille. Samalla on mahdollisuus piipahtaa vasta avatussa Kauppakadun Olohuoneessa.

Jätä kommentti