Leppävirran Vuoden 2019 kirjastonkäyttäjiksi innokkaat ”lukutoukat” tokaluokalta

Leppävirran kirjasto palkitsi perinteisesti Lainan päivän kunniaksi perjantaina 8.2. Vuoden kirjastonkäyttäjät, joita on tänä vuonna kaksi. Johannes Rissanen ja Vinski Ruotsalainen ovat Leppäkertun koulun tokaluokkalaisia, jotka lukevat paljon ja monenlaista.

Kirjaston työntekijöillä on mukava haaste keksiä pojille lukuvinkkejä. Kirjasto valitsi tämän vuoden palkinnonsaajiksi lapset, koska lasten lukutaito on ollut paljon esillä mediassa. Lasten lukutaidon heikkenemiseen on kiinnitetty huomiota, ja asian kohentamiseksi on ollut useita kampanjoita. Näistä tällä hetkellä ehkä tärkeimpänä OKM:n Lukuliike -kampanja:

”Lukutaito antaa elämälle suunnan. Puutteellisella lukutaidolla ei pärjää, sillä se on avain myös sujuvaan arkeen ja osallistumiseen. Monipuolinen lukutaito on kaiken oppimisen perusta. Lukutaito avaa ovia itsetuntemukseen, vahvuuksien löytämiseen ja luovuuteen. Lukeminen opettaa myös ajattelemaan. Lukemalla voi nähdä asiat toisesta näkökulmasta ja samalla oppia itsestään.” https://www.lukuliike.fi/

Jätä kommentti