Matkani taiteessa -näyttely avaa Varkauden taidemuseon näyttelyvuoden

Kuvataiteilija Helmi Maria Leppäkosken laaja yksityisnäyttely Varkauden taidemuseossa esittelee rohkean kokeilijan ja tunnemaalarin. Näyttely hahmottaa vertauskuvallisesti taiteilijan omaa matkaa tunnistettavin symbolein – luonnontunnelmissa. Näyttely on esillä 10.3.2019 saakka.

Helmi Maria Leppäkoski on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Kaivonotkon tilalla Varkauden Kangaslammilla, Viljolahdessa. Monet näyttelyn fantasiamaalauksista viittaavat taiteilijan Sepän suvun paikasta alkaneeseen matkaan maailmalle. Intensiivisen värimaalarin kuvastossa toistuu portti-teema, reliefimäisenä sekä maalauksissa että valetuissa seinäreliefeissä. taiteilijan uusimmissa veistoksissa on käytetty puuta ja lyöntikultaa. Piirrosmaista jälkeä edustaa ihmisen elämänvaiheita kuvaava valettu peti-sarja.

”Työskentelyni maalausteni ja veistosteni kanssa on merkinnyt minulle yhteyttä luontoon, sen monikerroksellisuuteen. Luonnosta imen ideani syvällisesti. maalauksissani realistinen idea pelkistyy, muuttuu…” Näin taiteilija kommentoi näyttelytiedotteessa.

Videohaastattelussa kuvataiteilija Helmi Maria Leppäkoski kertoo lisää näyttelystään ja taiteentekemisestään.

Jätä kommentti