Vauhdilla aikuisuuteen -opas avuksi varkautelaisten nuorten vanhemmille

Ennen ihana, luottavaisesti silmiin napittava lapsi katsoo silmät leimuten, huutaa, paiskoo ovia ja haukkuu vanhempiaan. Mitä ihmettä on tapahtunut? Esimerkiksi näihin tilanteisiin avuksi ja tueksi on tehty Vauhdilla aikuisuuteen – selviytymisopas nuorten vanhemmille. Opas on tarkoitettu varkautelaisille nuorten vanhemmille tai lapsesta/nuoresta huolta pitävälle aikuiselle.

Oppaan tarkoitus on viitoittaa kultaista keskitietä nuorten kanssa eteen tulevissa tilanteissa ja vahvistaa vanhempien ajatusta siitä, että aina ei tarvitse eikä kannata antaa nuoren tehdä kuten muut nuoret tekevät. Selviytymisoppaassa käsitellään myös esimerkiksi nuorten päihteidenkäyttämistä, sosiaalisia suhteita ja rajojen tärkeyttä.

Videohaastattelussa resurssikoordinaattori Tiina Mikkonen-Reponen, jalkautuva pari- ja perheterapeutti Anja Venäläinen, Waltterin koulun apulaisrehtori Teemu Mustonen ja nuorisopalveluiden lähiesimies Kati Rytilahti.

Jätä kommentti