Suomalainen eroseminaari Soisalo-opiston kurssitarjontaan

Haluatko elämässä eteenpäin eron jälkeen? Kaipaatko tukea samaa kokeneilta ihmisiltä? Haluatko auttaa lastasi eron kokemisessa? Ensi vuoden alussa tammikuussa Varkaudessa Soisalo-opistolla käynnistyy Voimia eron jälkeiseen arkeen! – Suomalainen eroseminaari -ryhmä

Joku haluaa käsitellä eron aiheuttamaa elämänmuutosta pian muutoksen tapahduttua, mutta toiset vasta vähän myöhemmin uuden elämänvaiheen jo edettyä.

Soisalo-opisto on ottanut Varkauden kurssitarjontaan Suomalaisen eroseminaarin. Varkaudessa on ollut aiemmin pariin otteeseen samanlainen ryhmä, josta on tullut hyvää palautetta osallistujilta. Eroseminaari on ollut vakiintunut aikuisten eroauttamisen ohjattu vertaisryhmä eri puolilla Suomea kansalaisopistoissa ja järjestöissä jo 1990-luvulta alkaen. Tuolloin sen toi psykologi Kari Kiianmaa maahamme.  Marianna Stolbow, joka on parisuhdeasiantuntijana käynnissä olevassa Ensi treffit alttarilla-tv-formaatissa, on päivittänyt ryhmän Suomen tilanteeseen.

Ryhmän toiminta perustuu Bruce Fisherin Jälleenrakennus-kirjaan, jota käytetään yhtenä materiaalina. Joka kerralla on eri teemat, joita käsitellään hetki yhdessä, mutta pääosa työskentelyä on keskustelut pienryhmissä. Tavoitteena on käsitellä kokemuksia ja tunteita, oppia yhdessä, lisätä ymmärrystä, saada vertaistukea ja kasvaa eteenpäin suuntautuen tulevaisuuteen vahvempana. Viimeinen kerta on omistettu lapsien kokemusten ymmärtämiseen ja heidän tukemiseen, vaikka aikuisen oma voimaantuminen on parasta tukea lapsille elämänmuutoksissa. Lisäinfoa on Suomalaisen eroseminaarin nettisivuilla https://suomalaineneroseminaari.fi/.

Voimia eron jälkeiseen arkeen! – Suomalainen eroseminaariryhmä kokoontuu tiistaisin 15.1.-2.4.2019 (ei viikolla 10)  klo 18.15- 21.00 Soisalo-opistolla, luokassa 203, Taipaleentie 24, Varkaus. Ilmoittautuminen www.opistopalvelut.fi/ (kurssinumero 6102102) tai puh.040 7138660.

Tiedustelut ja yhteys ennen ryhmän alkua toivotaan ryhmän vetäjälle Anneli Vesamaalle, joko soittopyyntö tekstiviestillä numeroon 040 7359411 tai sähköpostitse anneli.vesamaa@pp.inet.fi.

Jätä kommentti