Seurakuntavaalien ennakkoäänestys käynnissä

Keskiviikkona seurakuntavaalien ennakkoäänestys sujui kätevästi kirjastossa käynnin yhteydessä Varkauden kirjastolla.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon seurakuntavaalit ovat vahvasti paikalliset vaalit, joissa valitaan seurakuntien ehdokkaista luottamushenkilöt kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon. Uudet toimihenkilöt päättävät, millaista toimintaa seurakunnassa järjestetään ja miten kirkollisverot käytetään. Päätökset koskevat esimerkiksi lasten, nuorten ja perheiden toimintaa, musiikkitilaisuuksia, vanhustyötä, apua tarvitsevien tukea, hautausmaiden hoitoa ja kulttuuriperinnön vaalimista.

Seurakuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on 18.11.2018 ja ennakkoäänestysmahdollisuus on 10.11.2018 saakka. Oman seurakunnan ehdokasta voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa – todistamalla henkilöllisyytensä. Vaalipäivän 18.11. äänestyspaikka Varkaudessa on Varkauden pääkirkko klo 11-20.

 

Jätä kommentti