Vacances d’automne en France – episode 2

Syysloma Ranskassa – loppuviikkoon on päästy aurinkoisessa säässä. Mutta sadetta tulee ja se on tarpeeseen Ecotay l’Olmessa. Luonto on kuivaa.
Kuten aiemmillakin lomillamme Ranskassa tyttäremme luona, ulkosalla on pilvettöminä päivinä pihamaalla hyvä harrastaa ”lentokonebongausta”.

Yläilmoissa korkealla menee melko runsaasti matkustajakoneita – toki luonnonrauhaa maanpinnalla häiritsemättä. Tarkkaa bongausmäärää ei ole kontrolloitu, mutta puolenpäivän seutuun yhden tunnin aikana lensi ehkäpä n. 30 lentokonetta. Mielenkiintoista seurata koneiden lentoratoja ja arvella määränpäitä.

Vierailimme tyttäremme ja hänen lastensa kanssa Montbrisonissa, jossa sijaitsee alueellinen kirjasto – mediateekki. Enimmillään saa lainata 10 kirjaa. Vähän eri juttu kuin Suomessa, jossa lainojen ja kirjavarausten määrä on muistaakseni maksimissaan 50. Iltapäivällä päivätauon jälkeen mediateekki avautui klo 15 – ovien avautumista mediateekinkäyttäjät olivat iltapäiväauringossa odottelemassa.

Montbrisonin mediateekki on rakennuksena mielenkiintoinen, neljässä kerroksessa löytää vanhaa ja uutta, koska rakennusta on kunnostettu vanhaa kunnioittaen ja rakennettu uutta. Kokonaisuutena hyvin uudenlainen ratkaisu varkautelaissilmin katsottuna.

Mediatheques Loire Forez – alueellinen kirjasto Montbrisonissa. Vanha ja uusi rakennus sopuisasti yhdistettynä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Yksi kommentti artikkeliin ”Vacances d’automne en France – episode 2”

Jätä kommentti