Varkautelaistaidetta näyttelyissä maailmalla

Kaikki toistensa juurta (kasvusto), 2017, 58 x 58 x 2 cm, keramiikka, Contemporary Touch -näyttely.(Kuva: Leena Mäki-Patola)

Varkautelaiselle taiteilijalle, keraamikko Leena Mäki-Patolalle on tälle syksylle osunut monta peräkkäin ja samaan aikaan toteutuvaa näyttelyä. Juuri päättynyt yksityisnäyttely Kuopiossa Galleria Ars Liberassa, lokakuun kahdella ensimmäisellä viikolla yksityisnäyttely Berliinissä Galerie Pleikussa, Reflections 2.10.-13.10.2018 ja samaan aikaan Taiwanissa olevat International Academy of Ceramics -järjestön konferenssiin kuuluvat kolme näyttelyä.

– Työskentely on ajatusten ja tekojen virtaa. Sillä on suunta, mutta virtaus vaihtelee. Mieleen ja mukaan tarttuu kaikenlaista mikä kertyy muistiin, alitajuntaan, muistiinpanoihin ja varastoon. Näyttelyn teokset ovat videoprojisointeja sekä pienikokoisia installaatioita, jotka ovat valmistamieni keraamisten osien ja löydettyjen esineiden yhdistelmiä, hän kertoo Reflections-näyttelystään.

Reflections, Galerie Pleiku, Berliini, www.galeriepleiku.com

Taiwan

Ryhmä kansainvälisen International Academy of Ceramics -kattojärjestön suomalaisjäseniä esittelee teoksiaan Taiwanissa syys-lokakuussa. Näyttelypaikka on arkkitehtuuriltaan arvostettu Fu-Guei Sanyi Gallery Sanyi Townshipissä. Näyttely on ensimmäinen pohjoiseurooppalainen keramiikkanäyttely tässä galleriassa.

Contemporary Touch -näyttelyn teema on suomalaisuus. Viime vuosina nykykeramiikkataiteen pohjoismaiset piirteet, selkeys, kerronta ja sanoma ovat saaneet kansainvälistä näkyvyyttä. Tarkoituksena on herättää yleisön ja alan ammattilaisten mielenkiinto suomalaista keramiikkataidetta kohtaan ja edistää taiteilijoiden kansainvälistymistä. Contemporary Touch -näyttely liittyy satelliittitapahtumana IAC:n joka toinen vuosi eri puolilla maailmaa järjestettävän kongressin tämänvuotiseen ohjelmaan.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat Erna Aaltonen, Åsa Hellman, Catharina Kajander, Min-Kyoung Kim, Kirsi Kivivirta, Maarit Mäkelä, Nathalie Lautenbacher, Leena Mäki-Patola, Pekka Paikkari, Suku Park, Päivi Rintaniemi, Johanna Rytkölä, Satu Syrjänen, Kati Tuominen-Niittylä, Karin Widnäs ja Tapio Yli-Viikari.

Contemporary Touch – suomalaista keramiikkataidetta Taiwanissa, Sanyi Fu-Guei Gallery, 15.9 -14.10.2018 (http://www.fugui-sanyi.com.tw
http://www.2018iac.tw/site/page.aspx?pid=367&sid=1198&lang=en)

Taiwanissa järjestettävän kansainvälisen International Academy of Ceramics -järjestön konferenssin jäsentaiteilijoille järjestämät näyttelyt ovat konferenssin ajan esillä Yingge Ceramics Museumissa New Taipei Cityssa

– Näyttelyitä on kaksi, joista toiseen valittiin teokset jyrytyksen kautta ja toiseen sai tarjota teoksiaan vapaasti. Teokseni ovat sekä jyrytetyssä Thematic Exhibition -näyttelyssä, johon on valittu teoksia 147 taiteilijalta että Free Expression -näyttelyssä, jossa on teoksia 130 taiteilijalta, kertoo Leena Mäki-Patola.

International Academy of Ceramics -järjestön konferenssin jäsentaiteilijoille järjestämät näyttelyt ovat ajalla 29.9 -3.10.2018 Yingge Ceramics Museumissa New Taipei Cityssa (http://www.ceramics.ntpc.gov.tw/ceramics_en).

Konferenssi ohjelmineen järjestetään Yingge Ceramic Museumissa, New Taipei Cityssä (http://new-taipei-city2018.aic-iac.org/en/program/). Kongressiin osallistuu yli 300 taiteilijajäsentä, alan järjestöjä, keräilijöitä, museoita, gallerioita, residenssejä, julkaisijoita, tutkijoita ja koulutuksen asiantuntijoita.

Ensimmäistä kertaa vuonna 2020 järjestön tapaaminen toteutuu Pohjois-Euroopassa, Rovaniemellä (http://www.arctic-ceramic.fi/fi/iac-2020-kongressi/) teemalla On the Edge.

International Academy of Ceramics (http://www.aic-iac.org/en/) on kansainvälinen keramiikkajärjestö, johon taiteilijat hyväksytään haun kautta. Järjestöön kuuluu n. 500 keramiikkataiteilijaa ympäri maailmaa. Suomesta järjestöön on hyväksytty 17 henkilöjäsentä (http://www.aic-iac.org/en/members/).

Jätä kommentti