Hävikkiviikolla luvassa infoa ja säästösoppaa

 

Äänihaastattelussa Hävikkiviikon ja ruokahävikin vähentämisen asioista kertovat KierRe -hankkeen projektivastaava Teija Härkönen, Savon Silmut -hankkeen projektijohtaja Armi Nissinen ja Soisalo-opiston suunnittelija Miia Impiö.

Suomalainen heittää vuosittain hukkaan keskimäärin yli 20 kiloa syömäkelpoista ruokaa, jonka lisäksi haaskaamme samalla tärkeitä ravintoaineita – typpeä ja fosforia. Ruokahävikistä pulitamme yhdessä vuosittain 500 miljoonan euron turhan ruokalaskun, 500 euroa /perhe. Hävikkiin päätyy kotitalouksista etenkin leipätuotteita, valmisruokaa, hedelmiä ja vihanneksia.

Hävikkiviikolla 10.-16.9. halutaan nostaa esiin ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä erityisesti kuluttajille. Ratkaisu ongelmaan on helppo- ota vain se minkä syöt.

Varkaudessa teemaviikkoa on suunniteltu yhdessä KierRe- ja Savon Silmut -hankkeiden sekä Soisalo-opiston kanssa.

Jätä kommentti