Interrail – Ljubljana ja Bled

Ljubljana jäi positiivisesti mieleeni hyvästä hostellista ja kauniista kaupungista. Järvi ja Bledin kunta oli noin tunnin ajomatkan päässä, jonne pääsi helposti bussilla.

Pletna-vene kyyditsi turisteja saaren ja rannan välillä, ja saarella sai käpötellä vapaasti 40 minuutin ajan. Saarella oli tarjolla turisteille jäätelöä, kahvia ja muuta pientä purtavaa, kirkko ja kellotorni. Ilma oli lämmin, joten mikäs siinä kävellessä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Ljubljana tuntui kuin kodilta, ihmiset olivat kohteliaita, hostelli hyvin siistissä kunnossa ja kaupunki mahtavan hieno. Pieni paikka, mutta paljon nähtävää; Ljubljanan linna, josta huikeat näkymät Ljubljanan ylle. Kolmoissilta, mikä onkin yksi kaupungin symboleista, Lohikäärmesiltaa unohtamatta, jossa turistit ottivat selfieitä lohikäärmeiden kanssa.

Lohikäärmeillä on iso osa Ljubljanan historiassa, sillä legendan mukaan, Ljubljanan perustaja on surmannut lohikäärmeet, mitkä sillan päissä nököttää, tiedä sitten onko tähän uskomista. Torilta sai hyvää grillisafkaa ja eritoten maissia. Viihtyvyyden takasivat lukuisat paikalliset katusoittajat.

Kirjoitan tätä Zagrebissa, josta saatte kuulla tarinaa pian.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

2 kommenttia artikkeliin ”Interrail – Ljubljana ja Bled”

  1. Kiitos Teemu hienoista kuvista ja kirjoituksesta. Tämä kirjoitus antoi meille vielä enemmän odotuksen aihetta kun 26. syyskuuta lähtee meillä lento kohti Ljubljanaa.

Jätä kommentti