Leena Mäki-Patola Galleria Ars Liberassa Kuopiossa

Spread the love

Varkautelainen keraamikko, taiteilija Leena Mäki-Patola esittäytyy Kuopiossa Galleria Ars Liberassa (Suokatu 30, 70110 Kuopio) näyttelyllään Kolme väriä ajalla 6.-16.9.2018.

– Jos assosiaatio näyttelyn nimestä johtaa liian suoraan Kieslowskin väritrilogiaan, se ei haittaa lainkaan, sillä nuo elokuvat vaikuttivat minuun aikoinaan voimakkaasti. Tässä on kyse samoista asioista, hän kertoo ja jatkaa, että teosten taustalla ovat teemat vapaus, veljeys, yhdenvertaisuus sekä onni, epäonni ja ennalta arvaamattomuus. Hänen töissään esiintyvät kysymykset nousevat jokapäiväisistä maailman tapahtumista.

– Aiheesta riippuen kokeilen eri tekniikoita tavoittaakseni haluamani lopputuloksen. Päämateriaalini on keramiikka. Installaationi ovat valmistamieni keraamisten osien, esineiden, videon ja äänen yhdistelmiä. Videotekniikalla pystyn ilmaisemaan asioita, joihin en löydä esineellistä ratkaisua, Leena Mäki-Patola toteaa.

Näyttelyyn liittyy oheisohjelma vapaus veljeys yhdenvertaisuus NYT sunnuntaina 16.9. klo 13-16 – alkaen Anna Näverin 50 minuutin elokuvadokumentilla Julisteeseen piirretty Chile. Tauon aikana on tarjolla afganilaista ruokaa, jonka ovat valmistaneet afganilaiset turvapaikanhakijat ja klo 14.15-16.00 käytävää keskustelua ohjaa toimittaja Heikki Hakala. Keskustelemassa ovat kirjailija Sirpa Kähkönen, tutkimusprofessori Matti Jantunen, ihmisoikeusaktivisti Javiera Marchant Aedo ja dosentti, filosofian yliopistonlehtori Markku Oksanen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Jätä kommentti