Interrail – ”Sorry to crush your dreams, man.”

Muovijätteestä valmistettu ”Skyscraper (the Bruges Whale.)” (Klikkaa kuva suuremmaksi.)

Brugge on kaupunki Belgiassa. Hieman rauhallisempi paikka, kuin Amsterdam. Yövyin lähestulkoon Bruggen keskustassa, rauhallisella paikalla, hostellissa, missä henkilökunta oli hyvin kohteliasta, niin kuin kuuluukin. Respassa mulle luvattiin yksi yö nukkua itsekseen. Toisin kuitenkin kävi, sillä iltasella paikallinen, puheidensa mukaan kotoa karussa vieraita ollut äijä avasi silloisen ”oman huoneeni” oven.

”Sorry to crush your dreams, man.” Hän pahoitteli, kun oli puoliksi tullut ovesta sisään. Tokaisin, että mikäs siinä, tervetuloa. Hän kertoi samalla, että hänen kaverinsa puhuu vain englannin kieltä ja työskentelee Bruggessa lääkärinä. Hän itse puhuu neljää kieltä ja on työtön.

Seuraavana aamuna kävimme aamupalalla ja joukkoon liittyi myös ranskalainen kaveri. Paikallinen oppaamme ehdotti, josko käytäisiin Groeningemuseumissa. Vastasimme myöntävästi. Tiemme erosivat nopeasti kuitenkin tapahtuneen jälkeen eri suuntiin.

Kiertelin lopun päivän katsoen suurimman osan turistikohteista (mm. Relais Bourgondisch Cruyce -hotellin ja Belfort-kellotapulin). Brugge on mahtava, tiivistunnelmainen kaupunkimiljöö.

Matka jatkui seuraavana päivänä kohti Zürichia, johon oli jo useamman tunnin junamatka. Olin kohteessa yhden yön ja lähdin aikaisin aamulla. Zürich toimi tavallaan lyhyenä välietappina ennen Venetsiaa. Venetsiasta lisää myöhemmin.

Kuvat Bruggesta. (Klikkaa kuva suuremmaksi.)

 

Jätä kommentti