Latokahvila avaa ovensa

Harjurannan kylässä sijaitseva Humisevan Harjun tilan Latokahvila viettää kesän avajaisia lauantaina 2.6. klo 15 alkaen. Latokahvila on jatkossa avoinna perjantaista sunnuntaihin kello 15-18.

Humisevan Harjun tila on pitkät perinteet omaava maatila, jolla on harjoitettu maataloutta Paukkosten suvun toimesta yli sadan vuoden ajan. Tällä hetkellä tila on luomukasvinviljelytila ja tilalla laiduntaa kesäaikana aberdeen angus -karjaa. Laidunnus on järjestetty yhteistyössä varkautelaisen Nurkkalan tilan kanssa, joka on mukana Finn Angus Osuuskunnassa.

Latokahvilalla on käynnistymässä kolmas kesä. Latokahvilassa tarjoillaan luomutuotteita ja leivonnaiset valmistetaan paikanpäällä. Nostalgian ystäville tilalla on paljon nähtävää, kuten vanhoja maatalouteen liittyviä koneita ja työkaluja. Tilauksesta Latokahvila palvelee muinakin aikoina ja suurempien ryhmien kohdalla toivotaan ennakkoilmoittautumista.

Humisevan Harjun tila on mukana Varkauden KesäKlassinen -festivaalissa laajennetuin aukioloajoin. Festivaaliviikolla Latokahvila palvelee keskiviikkona 11.7. klo 18 alkaen. Festivaalin taiteellisen johtajan Markus Hallikaisen isoisä Onni Paukkonen on lähtöisin Paukkosten sukutilalta.

Humisevan Harjun tila on mukana Päivä Harjurannalla -tapahtumassa 28.7. klo 9-18, jolloin vierailijat voivat tutustua maatilan elämään, laiduntaviin eläimiin sekä Latokahvilaan.

Jätä kommentti