Pop up -nuorisokahvila avoinna koulujen päättäjäislauantaina

Kymmenes ja viimeinen Pop up -nuorisokahvila on avoinna koulujen päättäjäislauantaina 2.6.2018 klo 18-22 osoitteessa Osmajoentie 28A. Nykyinen kahvilatila on saanut paljon hyvää palautetta nuorilta että aikuisilta, jonka seurauksena halutaan jatkaa kahvilatoimintaa koulujen päättäjäislauantaina samoissa tiloissa. Tällöin sääolosuhteet eivät vaikuta kahvilan aukioloaikaan. Samana päivänä haastetaan aikuisia iltakävelylle Hertunrantaan.

Nuorisokahvilassa on avointa hengailutilaa latauspisteineen, kahvio sekä mahdollista pelata konsolipelejä, lautapelejä ja pingistä. Nuorisokahvila on päihteetön ja energiajuomista vapaa alue. Lauantai-iltana on puhallutus ovella, jossa jokaisen asiakkaan on puhallettava alkometriin nollat päästäkseen sisään. 

Nuorisokahvilailtoihin ovat tervetulleita yli 12-vuotiaat nuoret. Myös aikuiset ovat tervetulleita tutustumaan kahvilatiloihin ja nauttimaan kahvilan virvokkeista. Nuorisokahvila toteutetaan matalankynnyksen kohtaamispaikkana, kuten se tulevaisuudessa tulee olemaan myös Nuorten Talossa. Nuorilta saatu palaute ja kevään kokemus kokonaisuudessaan on ollut niin rohkaisevaa, että toiminnan toivotaan jatkuvan syksyllä. Nuorisokahvilaa ja Nuorten Taloa kannattaa seurata aktiivisesti Facebook-sivulta (Pop up -nuorisokahvila Varkaus, Nuorten Talo Varkaus) ja Instagramista (nuortentalovarkaus). 

Varkauden kaupungin nuorisopalvelut toteutti Pop up -nuorisokahvilan 28.4.-19.5.2018 yhteistyössä vapaaehtoisten nuorten ja aikuisten, Varkauden nuorisovaltuusto Wanuvan ja Waltterin yläkoulun oppilaskunnan kanssa. Nuorisokahvila oli auki yhdeksänä päivänä, torstaina ja perjantaina klo 14-20 ja lauantaisin klo 16-21 osoitteessa Osmajoentie 28A (Ohjaamon tilat).  Kävijöitä on tähän mennessä ollut yhteensä 200 ja toimintaan on osallistunut yhteensä 17 vapaaehtoista nuorta. Pop up-nuorisokahvila lähti liikkeelle nuorisojaostosta, joka on uusi toimielin kunnassa ja sen tehtävänä on edistää yhteistyötä nuorisopalveluiden ja muiden toimijoiden välillä.

Jätä kommentti