Dekkariaiheinen valtakunnallinen novellikirjoituskilpailu

Ensi kesänä kolmatta kertaa järjestettävä Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus, julistaa 5.4.2018 valtakunnallisen rikosaiheisen novellikirjoituskilpailun avatuksi. Sisällöltään novellin tulee olla fiktiivinen – ilman paikkakuntasidonnaisuutta. Avainsanoina ovat: ”Ämmäkosken konepaja”, ”vuosi 1918” ja ”Ämmäkosken konepajan palo vuonna 1919”.

Kilpailu on kaikille avoin, aiemmin julkaisemattomien kilpailutekstien kieli on suomi ja mitta enimmillään kuusi (6) A4-liuskaa. Fonttityyppi Times New Roman, koko 12 ja riviväli 1,5. Sivut numeroidaan eikä papereita kiinnitetä toisiinsa.

Yhdelle puolelle kahtena kappaleena tulostettu teksti tulee lähettää nimimerkillä varustettuna 15.6.2018 mennessä (postileima 15.6.2018) osoitteeseen: Dekkarit Festivaali, c/o Salakapakka, Ahlströminkatu 13, 78250 Varkaus. Lähetyksen yhteyteen erilliseen suljettuun kirjekuoreen tulee laittaa oma nimi ja yhteystiedot.

Kilpailutöitä ei palauteta eikä kilpailuun osallistumisesta mahdollisesti aiheutuvia kuluja korvata. Julkaisuoikeudet siirtyvät festivaalijärjestäjälle mahdollista novellikokoelmaa varten.
Paikallinen raati seuloo kilpailuun tulleista teksteistä parhaat. Novellikirjoituskilpailun pääpalkinto on 2.000 euroa.

Novellikilpailun voittaja julkistetaan Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus -iltagaalan yhteydessä Warkauden Klubilla lauantaina 28.7.2018.

Lisätietoja: Harri Koivistoinen, puh. 040 7161536

9 kommenttia artikkeliin ”Dekkariaiheinen valtakunnallinen novellikirjoituskilpailu

 1. Ilmoituksessa sanotaan, että tekstin tulee olla ”fiktiivinen ilman paikkakuntasidonnaisuutta”. Kilpailun avainsanoja ovat kuitenkin Ämmäkosken konepaja ja sen palo. Minusta tässä on jokin ristiriita. Tarkoittaako tehtävänanto siis sitä, että tekstin tulee liittyä näihin Ämmäkosken konepajan paloon liittyviin tapahtumiin, vaikka mistään paikkakuntasidonnaisuudesta ei olekaan kyse?

  • Hei Iitu,

   Jos/kun kysyttävää herää, olkaa yhteydessä Harri Koivistoiseen, puh. 040 7161536.

   -Teemu

  • Hei Armas,

   Jos/kun kysyttävää herää, olkaa yhteydessä Harri Koivistoiseen, puh. 040 7161536.

   -Teemu

 2. Miten nuo avainsanat liittyvät itse novelliin? Tuleeko rikoksen liittyä vuoteen 1918 tai seuraavan vuoden konepajan paloon vai riittääkö se, että edellämainitut asiat vilahtavat tekstissä? Jos rikoksen sijoittaa nykyaikaan, niin vuoden 1918 tapahtumiin viittaus tuntuu päälleliimaukselta. Pieni selvennös olisi siis paikallaan mikäli mahdollista.

  • Hei,

   Lisätietoja ja selvennyksiä voitte kysyä suoraan Harri Koivistoiselta, puh. 040 7161536.

   -Teemu

 3. Sekavaksi jäi yhä! ”Ei paikkakuntasidonnaisuutta” ja ”Ämmänkosken konepaja” eivät sovi samaan ohjeistukseen millään. Miksi ihmeessä pitäisi ottaa yhteyttä puhelimitse Harri Koivistoiseen, miksei ohjeita voida selventää, kun siihen on totta vie tarvetta? Muuten tulee vielä rutkutusta myöhemmin ja pahimmassa tapauksessa osa mahdollisista kirjoittajista jättää osallistumatta, kun ei tiedä, miten pitäisi toimia. Hyvä kisa kärsii ihan turhaan.

  • Hei,

   Minä olen artikkelin julkaisija nettisivulle. Minä en valitettavasti tarkempia ohjeistuksia/selvennyksiä osaa antaa. Harri osaa.

   -Teemu

Jätä kommentti