Luottamushenkilöille lisävastuuta TUL Järvi-Suomen toiminnassa

Luottamushenkilöiden tietotaito ja talkootyöpanos painottuvat TUL Järvi-Suomen tulevassa toiminnassa liiton palkkaaman työntekijämäärän vähentyessä. Hannu Kiminkinen jatkaa aluejärjestön puheenjohtajana.

-Otetaan yhdessä entistä vahvempi kansalaistoiminnan niskalenkkiote, sanoo syksystä 2013 lähtien aluejärjestöä luotsannut Kiminkinen.

TUL Järvi-Suomi ry on neljän piirin Karjalan, Keski-Suomen, Saimaan ja Savon yhdessä perustama yhteistoiminta-alue. Sääntöuudistuksen myötä toimialueesta rajautuu pois Etelä-Karjalan maakunta.

– Alkaneen toimintavuoden aikana paneudumme erityisesti seuraväen tapaamisiin, koulutukseen ja tiedotustoimintaan, mitä varten hallituksen ja aluevastaavan avuksi tullaan perustamaan tiedotusvaliokunta, Kiminkinen kertoo.

TUL:n strategian mukaisesti toiminnan painopiste myös Järvi-Suomen alueella on matalan kynnyksen harrasteliikunnassa unohtamatta lajipainotteista ja jopa huippu-urheiluun tähtäävää toimintaa.

Alkanutta toimintakautta sävyttää myös TUL:n 100. juhlavuoden toimintojen järjestäminen seura-, piiri- ja aluekohtaisesti.

Joensuussa pidetyssä aluekokouksessa TUL Järvi-Suomen toimikauden 2018 – 2019 varapuheenjohtajaksi valittiin Voitto Parikka Polvijärveltä ja hallituksen jäseniksi Petri Hagman (Jyväskylä), Pekka Hahl (Varkaus), Päivi Huttunen (Leppävirta), Juha Kauppinen (Savonlinna), Seppo Kyllönen (Savonlinna, Punkaharju), Olavi Pennanen (Kontiolahti)ja TUL:n jyväskyläläinen puheenjohtaja Kimmo Suomi.

Hallituksen yleisvarajäseniksi valittiin: Seppo Kivihalme (Joensuu), Helka Maltolahti (Laukaa), Tommi Nevalainen (Savonlinna, Punkaharju) ja Maija-Liisa Rytkönen (Joroinen). Hallituksen sihteerinä toimii joulukuussa TUL Järvi-Suomen aluevastaavana aloittanut Johanna Nekkonen.

Teksti ja kuva: Jarkko Mänttäri

Jätä kommentti