Liikunnan ja urheilun palkitsemisia Leppävirralla

Leppävirran kunta juhlistaa liikunnan ja urheilun saavutuksia jakamalla vuosittain huomionosoituksia ja palkintoja eri toimijoille. Perjantaina 26.1.2018 järjestetyssä kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa julkistettiin vuoden 2017 palkittavat urheilijat, stipendiurheilijat, seura-aktiivit ja Vuoden voimateko. Palkintoina jaettiin 100-300 € stipendejä.

Seura-aktiivipalkinnot 2017

Jari Tuhkanen
Perustelut: On ollut järjestämässä Valoa ja virtaa -tapahtumaa ja ollut kilpailun johtajana Mustinmäen SM -rallisprintissä, joka veti eniten kilpailijoita sarjassa ja sai järjestämisoikeuden myös vuodelle 2018.

Jari kiertää koko kesäviikonloput ympäri Suomea rata-ajojen valvojana tai tuomariston puheenjohtajana, myös talvet hän kiertää samoissa tehtävissä. Hän on myös aktiivisesti kouluttajana Itä-Suomen alueella.
Ehdottaja: Leppävirta Racing Team

Juha Räsänen
Perustelut: Juha Räsänen on toiminut Virissä lentopallon parissa vuosia. Juha on valmentanut, kehittänyt, motivoinut Virissä nuoria lentopalloilijoita. Pääpaino on ollut nimenomaan kaikista nuorimmissa (sporttikerhot, F ja E junnut) urheilijoissa.

Juha on pidetty toimija niin urheilijoiden kuin vanhempienkin keskuudessa. Juha toimii myös Virin yhteyshenkilönä lähialueen muihin seuroihin ja edustaa Viriä myös Pohjois-Savon lentopallossa.
Ehdottaja: Leppävirran Viri ry

Sonja Saukkonen
Perustelut: On ollut mukana tuomassa Leppävirralle uuden urheiluseuran ja mahdollisuuden harrastaa. Seura on Cheer Stars Ry, joka toimii pääsääntöisesti Kuopiossa. Seura on nyt laajentanut toimintaansa Leppävirralle ja Siilinjärvelle
Ehdottaja: Cheer Stars Ry

Emilia Pakarinen
Perustelut: On ollut mukana tuomassa Leppävirralle uuden urheiluseuran ja mahdollisuuden harrastaa. Seura on Cheer Stars Ry, joka toimii pääsääntöisesti Kuopiossa. Seura on nyt laajentanut toimintaansa Leppävirralle ja Siilinjärvelle
Ehdottaja: Cheer Stars Ry

Emmi Kauhanen
Perustelut: On ollut mukana tuomassa Leppävirralle uuden urheiluseuran ja mahdollisuuden harrastaa. Seura on Cheer Stars Ry, joka toimii pääsääntöisesti Kuopiossa. Seura on nyt laajentanut toimintaansa Leppävirralle ja Siilinjärvelle
Ehdottaja: Cheer Stars Ry

Jorma Rajakannas
Perustelut: Vuoden ja vuosikymmenien seuratoimitsija Jorma Rajakannas. Mies joka on vuodessa joka päivä liikunnassa mukana.
Ehdottaja: Leppävirran Urheilijat ry

Vuoden parhaat urheilijat -palkinnot 2017

Otto Invenius
Perustelut: Nuorten olympiafestivaalien ampumahiihtoviestin 3. Ampumahiihdon SM-kisojen saavutukset: M21 viesti 1., yhteislähtö M17 2., pikakisa M17 3. ja normaalikisa M17 3.
Ampumajuoksun SM-kisojen saavutukset: viesti M19 1. ja M17 sarjan pika- ja normaalimatkan 1. Ampumarullahiihdon SM-kisojen pikamatkan M17 2.
Ehdottaja: Soisalon Ampumahiihtäjät ry

Kim Nousiainen
Perustelut: Voitti kaudella 2016-2017 jääkiekon B-nuorten Suomen Mestaruuden Kim pelaa KalPan A-nuorten lisäksi U-18 maajoukkueessa, jonka päätavoite on U-18 MM-kisat.
Kim on vuonna 2000 syntynyt leppävirtalainen jääkiekkoilija ja lukiolainen. Jääkiekossa hän edustaa tällä hetkellä Kuopion Kalpaa. Tällä hetkellä hän pelaa Kalpan A-junioreissa.

Kaudella 2016-2017 hän oli mukana voittamassa Kalpan B-junioreissa Suomen mestaruutta. Kim on myös kuulunut ikäluokkansa maajoukkueeseen jo useampana vuonna peräkkäin. Kim on edennyt urallaan isoin harppauksin viimeisten vuosien aikana. Viimeksi hän oli pelaamassa U-18 maajoukkuepaidassa Hämeenlinnan viiden maan turnauksessa syksyllä 2017.

Kim on osoittanut urheilu-urallaan periksiantamatonta asennetta ja pitkäjänteisyyttä lukuisista loukkaantumisista huolimatta. Ennen kaikkea Kim on rautainen kilpailija, joka antaa kilpailukentällä aina kaikkensa.

Lapsuusiässä Kim harrasti monipuolisesti eri lajeja kesäisin ja talvisin. Hän oli myös keihäänheitossa ikäluokkansa Suomen kärkiheittäjiä 11-13-vuotiaana. Lopullisen lajivalinnan Kim teki 14-vuotiaana jääkiekon suuntaan. Kimin urheilijan polku on hieno esimerkki monipuolisen harjoittelun merkityksestä lapsena ja nuorena kohti huippu-urheilijan uraa.
Ehdottajat: Juniori-KalPa ry ja Antti Suvinen (Kimin opettaja ja henkilökohtainen valmentaja keihäänheitossa lapsuus- ja nuoruusajalta)

Vuoden parhaat urheilijat -kunniamaininnat 2017

Laura Ollikainen
Perustelut: 20v yleisurheilija Leppävirran Sarkamäestä. Käy Varkauden lukiota ja edustaa Varkauden Kenttä-Veikkoja. Valmentaja Jukka Ollikainen. Halli SM N19 sarjassa pronssia 60m aidoissa ajalla 8,83s. 26.2. Turku. Kesä SM N19 hopeaa seipäässä 3.95m. 6.8. Kauhava. SM N19 100m aidat seitsemäs 14,79s. 4.8. Kauhava. Nuorten alle 20v Euroopan mestaruuskisat Italian Grossettossa 20-22.7. Seipään karsinnasta selviytyminen finaaliin tuloksella 4.00m. Finaalissa tulos 3.90m jolla sija 11. N19 Pohjoismaiden mestaruuskisat Ruotsin Umeåssa 20.8. Seipäässä hopeaa tuloksella 3.90m.
Ehdottaja: Varkauden Kenttä-Veikot ry

Janne Heikkiläinen
Perustelut: Mainarit voitti SM-liiga kultaa. Leppävirtalaisista liigakultaa voittaneessa joukkueessa pelasi Janne Heikkiläinen.
Ehdottaja: Keilaseura Mainarit ry

Ari Jehkinen
Perustelut: Mainarit voitti SM-liiga kultaa. Leppävirtalaisista liigakultaa voittaneessa joukkueessa pelasi Ari Jehkinen, joka lisäksi oli hopealla senioreiden SM-kisassa.
Ehdottaja: Keilaseura Mainarit ry

Jukka Vesterinen
Perustelut: Liitosaappaanheiton SM ykkönen, osallistujia oli 16. Linkopallonheiton SM 1. Osanottomäärä 8. Painonheiton SM 1. Osanottajia 6. Sekajoukkuekisan SM 1, joukkueita 6.
Ehdottaja: Leppävirran Urheilijat ry

Seppo Julkunen
Perustelut: Renkaanheiton halli SM 2, osallistujia 11.
Ehdottaja: Leppävirran Urheilijat ry

Piia Aaltokoski
Perustelut: Linkopallonheiton MM 2. osallistujia 11.
Ehdottaja: Leppävirran Urheilijat ry

Terttu Kilpeläinen
Perustelut: Paras veteraaniurheilija Terttu Kilpeläinen synt. 1942. Sarja naiset 75v. Saavutukset 2017. Suomen mestaruudet halli SM 60 metrin aitajuoksu, kesä SM Suomen mestaruudet 200m aitajuoksu, 80 metrin aitajuoksu, kaikki nämä Suomen ennätystuloksilla. Lisäksi keihäässä SM hopeaa.
Ehdottaja: Leppävirran Urheilijat ry

Jaime Huerto
Perustelut: Jaime Huerto on Perusta muuttanut Suomeen ja asuu Leppävirran Timolassa. Hänen suuri unelmansa on päästä edustamaan kotimaatansa Perua talviolympialaisiin. Kolme vuotta sitten hän aloitti hiihtoharrastuksen muutettuaan Suomen. Ja tänä päivänä hän kiertelee kansallisia kisoja ympäri Suomea, keräten vaadittavia pisteitä olympialaisiin. Hänellä on jo saavutuksia SM kisoista, Rullahiihtojen SM kisoista viime kesältä kaksi SM hopeaa M35 sarjasta. Ja Rulladuathlonin SM kulta M35 sarjassa.
Ehdottaja: Leppävirran Urheilijat ry

Riitta Konttinen
Perustelut: SM-Pienvenesoutu Parisoutu yli 50 vuotta; Konttinen Riitta ja Konttinen Tuomo. II-sijat- kaksi kertaa Pitkämatka (Sulkavan Suursoudut) sekä keskipitkämatka
Ehdottaja: Virran Viemät ry

Tuomo Konttinen
Perustelut: SM-Pienvenesoutu Parisoutu yli 50 vuotta; Konttinen Riitta ja Konttinen Tuomo. II-sijat- kaksi kertaa Pitkämatka (Sulkavan Suursoudut) sekä keskipitkämatka
Ehdottaja: Virran Viemät ry

Stipendiurheilijat 2017

Johannes Harakka
Perustelut: 2017 SM-hallikilpailuissa pronssia M17-sarjassa. M17-sarjassa SM-kisoissa Iisalmessa finaaliin sijoittuen kahdeksanneksi. Monipuolinen ottelijaurheilija.
Ehdottaja: Leppävirran Viri ry

Santeri Kolehmainen
Perustelut: Ampumahiihdon SM-mitalit: 1. viesti M21, sarjassa M19; normaalimatka 2., pikamatka 2. ja yhteislähtö 3. Ampumajuoksun SM-mitalit: viesti M19 1. ja normaalimatka M19 2. Ampumarullahiihdon SM-pronssia pikamatka M19-sarjassa.
Ehdottaja: Soisalon Ampumahiihtäjät ry

Anssi Kuittinen
Perustelut: Ampumahiihdon SM 1. viesti M21 ja Ampumajuoksun SM 1. viesti M19.
Ehdottaja: Soisalon Ampumahiihtäjät ry

Essi Kuittinen
Perustelut: Ampumajuoksun pikakisan N15 pronssi.
Ehdottaja: Soisalon Ampumahiihtäjät ry

Jätä kommentti