Keskustelu kulttuurihäirinnästä museolla

Kulttuurihäirikkö Jari Tammisen yleisöluento ja -keskustelutilaisuus on Varkauden museoilla torstaina 8.2.2018 klo 18.00.

Kulttuurihäirintä on taiteen ja aktivismin rajapinnassa tapahtuvaa yhteiskunnallista kommentaaria. Muodoltaan kulttuurihäirintä voi olla vastamainoksia, odottamaton ja yllättävä performanssi julkisessa tilassa, parodialehti tai vaikkapa luvaton katutaideteos. Kaikki nämä häiriöt haastavat yhteiskunnan valtarakenteet ja mahdollistavat maailman näkemisen toisin.

Jari Tamminen on tarkkailut kulttuurihäirintäkenttää Voima-lehden toimittajana 2000-luvun alusta alkaen. Hän on myös osallistunut häiriköintiin vastamainosten ja performanssien muodossa sekä kuratoinut aiheeseen liittyviä näyttelyitä.

Häiriköt-päämaja on Koneen säätiön tukema tiedeviestintähanke, joka yhdistää akateemisen tutkimuksen ja kulttuurihäirinnän toisiinsa. Lisää Häiriköiden tekemisistä voi lukea osoitteesta www.häiriköt.fi ja facebook.com/hairikot

Jätä kommentti