Maximin matineasarja täynnä ajankohtaisia draamoja

Spread the love

Elokuvateatteri Maximin matineasarja alkaa sunnuntaina 28. tammikuuta. Kevätkauden sarjassa nähdään viisi toinen toistaan viihdyttävämpää elokuvaa, joista peräti kolme on parhaillaan Oscar-ehdokkaana. Kutakin matineaelokuvaa esitetään kahdesti, ja esityspäivät ovat sunnuntai ja tiistai.

Matineasarja alkaa hengästyttävän upealla Loving Vincent -elokuvalla, joka vangitsee ainutlaatuisesti Vincent van Goghin elämän, kuoleman ja taiteen antamalla äänen miehen yli 800 kirjeelle ja herättämällä hänen maalaustensa hahmot eloon. Yli 65 000 öljyvärimaalauksesta koostuva, maailman ensimmäinen kokonaan käsinmaalattu täyspitkä elokuva on 150 taiteilijan mykistävä taidonnäyte. Dorota Kobielan ja Hugh Welchmanin ohjaama elokuva on parhaillaan ehdolla parhaan animaation Oscariin.

Matineasarjassa nähdään myös yksi kotimainen elokuva. Se on Teemu Nikin ohjaama, jo kulttimaineeseen noussut Armomurhaaja. Suomen tämän hetken eniten työllistetty näyttelijä Matti Onnismaa esittää elokuvassa mekaanikko Veijoa, joka sivutyökseen lopettaa vanhoja ja sairaita lemmikkejä. Veijo on karusta hommastaan huolimatta eläinten puolella. Lemmikkejä kaltoin kohdelleita omistajia kohtaan hän ei ole läheskään yhtä armollinen.

The Disaster Artist kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan Tommy Wiseaun katastrofaalisesta elokuvantekoprojektista. Lopputuloksena erikoisen taiteilijan sekoilusta syntyi The Room, joka on nimetty ”kaikkien aikojen parhaimmaksi huonoksi elokuvaksi”.  James Francon ohjaama The Disaster Artist on hillittömän hauska ja tervetullut muistutus siitä, että vain taivas on rajana sille, mitä voi saavuttaa, kun ei ole hajuakaan siitä mitä on tekemässä. Elokuva on parhaillaan Oscar-ehdokkaana parhaan sovitetun käsikirjoituksen kategoriassa.

Call Me By Your Name on Luca Guadagninon ohjaama sensuelli ja ajaton ensirakkauden kuvaus. Elokuva perustuu André Acimanin romaaniin, ja kertoo 17-vuotiaasta Eliosta, joka kokee Italian auringon alla intohimoisen suhteen vanhemman miehen kanssa. Elokuva on ehdolla neljään Oscariin, mm. parhaan elokuvan ja parhaan miespääosan kategorioissa.

Kevään matineasarja päättyy Eric Toledanon ja Olivier Nakachen ohjaamaan draamakomediaan C’est la vie – Häät ranskalaiseen tapaan. Supersuositun Koskemattomat -elokuvan tehneen kaksikon uusin vie katsojat mukaan hääjärjestelyihin, jotka eivät tahdo sujua aivan sillä tavalla kuin toiveena olisi. Elokuva on todellinen kunnianosoitus elämälle, rakkaudelle ja kaikelle hässäkälle siinä välissä.

Kevään 2018 matineat:
28.1. + 30.1.  Dorota Kobiela, Hugh Welchman: Loving Vincent
11.2. + 13.2.  Teemu Nikki: Armomurhaaja
4.3. + 6.3.  James Franco: Disaster artist
18.3. + 20.3. Luca Guadagnino: Call me by your name
15.4. + 17.4. Eric Toledano ja Olivier Nakache: C´est la vie

Muutokset ovat mahdollisia. Esitysajat vaihtelevat.

Jätä kommentti