Tropical Winter Ukulele Festival kolmannen kerran

Spread the love

Ukulele on nykyään myydyin soitin sekä Suomessa että maailmalla. Leppävirran ukulelefestivaali TWUF 19.-21.1.2018 kokoaa yhteen yli kaksisataa esiintyjää, jotka yli kolmessakymmenessä kokoonpanossa tarjoavat parikymmentä konserttia.

Pääesiintyjiksi saapuvat Englannista Andy Eastwood, Phil Doleman, Liam Capper-Starr sekä Opera-lele. Keski-Eurooppaa edustavat itävaltalainen Elisabeth Pfeiffer sekä belgialainen Remco Houtman-Janssen. He pitävät myös työpajoja, joiden aiheet vaihtelevat lasten ja aikuisten alkeisopetuksesta jazzukulelen mestarikurssiin.

Ukulele on läheistä sukua nykyisen kitaran esivanhemmille, joten se sopii hyvin myös klassiseen musiikkiin. Jarmo Julkunen on koonnut Savo Baroquke Orchestran esittämään kirkkokonsertissa renessanssin ja varhaisbarokin kielisoitinmusiikkia ja laulua. Yhtyeessä soittaa mm. BarokkiKuopion taiteellinen johtaja Matias Häkkinen.

Ukulelen piirissä syntyy myös uusia innovaatioita. TWUFissa ensiesitellään tunnetun muotoilijan, Eero Aarnion suunnittelema copacabana-ukulele, jonka on valmistanut soitinrakentaja Juha Lottonen.

Ukuleleharrastuksen sydän ovat suuret harrasteorkesterit, jotka ovat syntyneet kansalaisopistojen kursseilla. Leppävirralla kuullaan kymmentä suurta orkesteria, jotka esittävät ainakin iskelmiä, jazzia, rockia, bluesia ja poppia. Leppävirrallekin on syntynyt oma orkesteri, joka kantaa nimeä Ukevirtaset. Yleisön suureen suosioon on noussut näiden orkestereiden soitto havaijilaisessa ruokajuhlassa, luaussa.

Vesileppiksen ja Kaura-ahon kansanmusiikkiyhdistyksen järjestämän festivaalin juontavat Danielle Perkins ja Mikko Kivinen.

Lisätietoja: www.tropicalwinterukulelefest.com

Jätä kommentti