Maximin kevään oopperakausi alkaa Wagnerin Lohengrinilla

Elokuvateatteri Maximin ooppera- ja balettikausi käynnistyy 16. tammikuuta Richard Wagnerin toivotulla suuroopperalla Lohengrin.

Lohengrinissa matkataan kaukaiseen maahan, jonka hallitsija on kuollut. Hänellä on kaksi lasta, tytär ja poika, joista toinen perii valtaistuimen. Heidän nähtiin menevän yhdessä metsään, mutta vain tytär, Elsa, palaa. Valtaa havitteleva herttua syyttää Elsaa veljenmurhasta, ja syytöksen oikeellisuus päätetään ratkaista kaksintaistelulla. Elsa nimittää puolustajakseen ritarin, jonka näki unessa. Hän rukoilee, ja kaikkien hämmästykseksi tuo ritari ilmaantuukin joutsenen vetämässä veneessä. Hän lupaa taistella Elsan puolesta, jos tämä suostuu hänen vaimokseen eikä koskaan kysy hänen nimeään tai alkuperäänsä. Elsa suostuu ja ritari Lohengrin voittaa kaksintaistelun. Elsa ei kuitenkaan lakkaa miettimästä miehensä henkilöllisyyttä.

Angela Brandtin ohjaaman, oopperamaailman ylistämän teoksen päärooleissa ovat Anna Netrebko, Piotr Beczala, Georg Zeppenfeld ja Evelyn Herlizius. Esitys on tallenne Dresdenin valtionoopperan esityksestä.  Ooppera on laulettu saksaksi ja tekstitetty suomeksi. Näytöksen kokonaiskesto on noin 4 tuntia ja siinä pidetään kaksi väliaikaa.

Lohengrinin lisäksi Maximin event-sarjassa nähdään kevätkaudella oopperat Don Carlos, Naamiohuvit ja La Bohème sekä baletti Joutsenlampi. Liput kaikkiin kevään esityksiin on jo myynnissä.

Jätä kommentti