Verson kevään satutuokiot alkavat Varkaudessa

Lastenkulttuurikeskus Verson satutuokiot Varkauden kaupunginkirjastossa alkavat jälleen tiistaina 16.1.2018 klo 10.00 ja jatkuvat viikoittain aina toukokuun loppuun saakka.

Lastenkulttuurikeskus Verso haluaa satutuokiotoiminnallaan pitää yllä lastenkirjallisuuden merkitystä ilon ja elämysten lähteenä. Verson lastenkulttuurityössä lukeminen, tarinointi, loruttelu ja sanataide sen eri muodoissa on nostettu erityiseen asemaan.

Lastenkulttuurin tärkeä näkökulma on lapsen oman taiteellisen toimijuuden tukeminen, joten lapsille annetaan tilaisuuksia omien sanallisten tuotosten esiintuomiseen mm. sadutuksen, kielellä leikittelyn tai yhteisöllisen tarinankerronnan avulla. Samaa tavoitetta tukevat myös Verson tuottamat nukketeatterimatkalaukut, joita kiertää tällä hetkellä useimpien Verson jäsenkuntien kirjastojen kautta lapsiryhmien lainattavana materiaalina.

Verson satutuokiot ovat monitaiteisia ja satutuokiotoiminta on kehitetty lasten ja aikuisten yhteiseksi kokemukseksi tarinoiden ja taiteen parissa. Satutuokioilla alle kouluikäiset lapset pääsevät heittäytymään satujen maailmaan ja tutustumaan tarinoihin taidekasvattajan johdolla. Satuilun lisäksi osallistujat saavat vaihtelevasti kokeilla kädentaitoja ja kuvataidetta, liikkua, runoilla, musisoida ja tarinoida. Toisinaan satutuokiot sisältävät teatterillisia elementtejä. Varkauden satutuokioista vastaa taidekasvattaja Minnamaria Koistinen.

Satutuokiot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tuokiot on suunnattu 3-6-vuotiaille lapsille aikuisseuralaisineen, mutta myös pienemmät ja isommat satujen ystävät ovat tervetulleita. Päiväkotiryhmiä ja koululuokkia suositellaan ilmoittamaan satutuokiolle tulosta kirjastolle etukäteen.

Varkauden lisäksi Verso tuottaa satutuokioita Heinäveden, Hirvensalmen, Joroisten, Juvan, Leppävirran, Pieksämäen, Rantasalmen ja Savonlinnan kirjastoissa. Kevään tuokiot muilla paikkakunnilla alkavat helmikuussa.

Satutuokioiden aikataulut ja tarkemmat tiedot: http://www.versoverkko.fi/default.asp?siteid=Suomi&id=verso_satutuokiot

Jätä kommentti