Loppiaisen lukuhetket Varkauden taidemuseolla

Spread the love

Kirja-varkautelaiset lukevat Joel Lehtosen teoksia lauantaina 6.1. klo 13 – 16
Varkauden taidemuseolla, Wredenkatu 5, 78250 Varkaus.

Kirjailija ja toimittaja Joel Lehtosen ystäviin kuului 1910-luvulta alkaen joukko kuvataiteilijoita. Joel Lehtonen ja taiteilijaystävät -juhlanäyttelyn keskeinen teema taidemuseossa on maisema taiteilijaystävien kuvaamana ja maisema Lehtosen teksteissä. Taiteilijaystävien omakuvien rinnalla näyttelyssä on runsaasti heidän Lehtosesta tekemiään muotokuvia. Näyttelyn lomassa syvennytään nyt Joel Lehtosen teksteihin Kirja-Varkaus ry:n jäsenten tulkitsemana.

Lehtosen lähipiiriin kuului lähinnä ns. Marraskuun ryhmään lukeutuvia taiteilijoita. Helsingissä kokoontumispaikkana oli Brondinin kahvila, Pariisissa La Rotonde. Joel Lehtosen (s. 27.11.1881 -20.11.1934) syntymän 135-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tehtyä näyttelyä täydentävät valokuvasuurennokset ja Lehtosen teksteihin pohjautuva äänimaailma. Näyttely on osa virallista Suomi100 ohjelmaa.

Jätä kommentti