Varkauden kaupungin verkkosivut ovat uudistuneet

Spread the love

Varkauden kaupungin verkkopalvelu-uudistus on saavuttanut seuraavan ratkaisevan askeleen, kun elokuussa käyttöönotettu beta-versio uudesta sivustosta on ”se oikea ja virallinen” kaupungin verkkosivu. Verkkosivun osoite on edelleen www.varkaus.fi. Sivusto toimii myös mobiililaitteilla.

Sivuston rakenteessa kaupungin palvelut on lajiteltu asiakokonaisuuksien mukaan, eikä kaupungin oman organisaation rakenteiden mukaisesti.

– Emme voi olettaa, että asiakkaamme tietävät, mikä palvelu kuuluu minkäkin nimisen yksikön vastuualueelle. Palvelut on koottu yhteistyössä palveluiden tarjoajien ja käyttäjien kanssa kokonaisuuksiin, kertoo kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kaisu Tolvanen.

– Uutta sivustolla on paljon, kertoo verkkosivu-uudistuksen projektityöntekijä Laura Rosenberg. Etusivun ns. kuvalaatikoihin nostetaan huomionarvoisia ja uusia sisältöasioita. Kuvalaatikoiden oikealla puolella on sisällön eniten katsotut tai muuten tärkeät kokonaisuudet Suositellut-otsikon alla.

Kuvalaatikoiden alla ajankohtaisvirrassa näytetään sisältöä kaupungin omista ajankohtaisista uutisista Uutiset-välilehdellä. Media-välilehdellä on muissa medioissa Varkaudesta uutisoitua sisältöä. Somekanavien välilehdille nousee vielä tällä hetkellä kaupungin omien somekanavien sisältöä, mutta jatkossa on tarkoitus nostaa niihin myös muiden käyttäjien ”somesanomaa”.

Palveluosioilla on omat pääsivunsa, jotka visuaaliselta rakenteeltaan mukailevat etusivua. Sisältösivuille pääsee sekä kuvalaatikoiden että ylävalikoiden kautta. Kunkin palvelun omalta pääsivulta löytyvät aiheeseen liittyvät ajankohtaiset uutiset. Näitä uutisia nostetaan myös etusivulle.

Mikäli käyttäjä eksyy sivustolla, sisältösivujen sivun vasemmasta reunasta näkee puurakenteesta sivun sijoittumista ko. palveluosion sisällä. Myös ylävalikon alla näkyvä murupolku osoittaa, missä sivuston osa-alueessa käyttäjä kulloinkin on.

– Ja aina vasemman yläkulman Warkaus-logon kautta pääsee takaisin etusivulle, lohduttaa Laura Rosenberg käyttäjiä. Sivun oikeassa reunassa Sinua saattaa kiinnostaa –osioon on koottu aihealueeseen liittyvää muuta käytättäjää mahdollisesti kiinnostavaa sisältöä.

Sivuston esteettömyys

Yhteistyössä Varkauden vammaisneuvoston kanssa on kehitetty sivuston esteettömyyttä. Sivustolla on heikkonäköisille kuuntelutoiminto, joka lukee sivun tekstin tai valitun tekstin ääneen. Tekstin kokoa voi muuttaa sivuston oikeasta yläreunasta.

– Osan vammaisneuvoston kanssa löydetyistä esteettömyysvirheistä pystyimme jo korjaamaan, mutta vielä on muutamissa kohdissa parantamisen varaa, sanoo Kaisu Tolvanen. Nämä muutokset pyritään tekemään kuluvan vuoden aikana.

Selkosuomella on tällä hetkellä sivustolla maahanmuuttajatyön sivu.

– Selkosisältöä tullaan lisäämään edelleen, kertoo Laura Rosenberg.

Sivuston sisällöntuotanto

Kaupungilla on terävöitetty sisäisen viestinkulkua mm. vuosi sitten perustetuilla viestintäverkoilla. Viestintäverkkolaisia on toimialoilla ja yksiköissä noin 60.

– Nämä viestijät on valjastettu tuomaan esiin uutisia, tapahtumia ja toimenpiteitä, jotka koskevat ja saattavat kiinnostaa kuntalaisia, kertoo Kaisu Tolvanen.  Viestintäverkkolaiset on koulutettu uuden verkkosivuston sisällöntuottajiksi.

Verkkopalvelualustan kehitystyö jatkuu

Varkauden kaupunki jatkaa verkkopalvelualusta kehitystyötä. Tämä nyt julkaistu verkkosivusto on ensimmäinen kuntalaisille näkyvä uudistuksen mukanaan tuoma muutos.

– Tavoitteena on kuluvan vuoden aikana kehittää kaupungin henkilöstön sivustoa eli intranettiä. Villinä ajatuksena on intran kehityksen myötä päästä eroon sähköisestä tiedon hautausmaasta, vähentää mm. sisäisen sähköpostin määrää ja ottaa käyttöön nykyaikaisia työskentelymalleja tukevat virtuaalityöpöydät. Kuntalaisille näkyvimpiä tulevan vuoden kehityskohteita on mm. tapahtumakalenteri, valottaa Kaisu Tolvanen kehitystyön jatkosuunnitelmia.

Verkkopalvelualustan kehitystyöhön voi vinkkejä laittaa osoitteeseen: viestinta@varkaus.fi

Varkauden kaupungin uudistuneen verkkosivuston videolla näytetään, miten sivusto toimii ja mitä sieltä löytyy. Linkki videoon:

Jätä kommentti