”Ja lehmät lentää” Leppävirralla

Maittava annos teatteria kulttuurinnälkään: lapsen oikeuksien viikon kunniaksi Nukketeatteri-Annoksen ja Lehmät lentää! -esitys Leppävirralla. Esitykset ovat Leppävirran Kirkonkylän päiväkodin salissa (Koulutie 6) tiistaina 21.11 klo 9.30 ja 10.30. Yhden esityksen kesto on 30 minuuttia. Esityksiin on vapaa pääsy ja tervetulleita ovat päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmät sekä kotona lapsiaan hoitavat. Parhaiten esitys sopii yli 3-vuotiaille, mutta pienemmätkin ovat tervetulleita.

Ja lehmät lentää! kertoo hauskalla ja lapsen maailmaan sopivalla tavalla ihmisen, luonnon ja teknologian suhteista. Erikoisuutena on esineistä rakennettavan robottinukke, joka valmistuu esityksen aikana.

Tarinan kerronta on lähes sanatonta, käytössä ovat liike, musiikki, klovneria sekä nukketeatterin ilmaisukeinot.

S.O.S. , S.O.S. – maito on loppunut! Klovnien jättimäinen maitopurkki ammottaa tyhjyyttään… Mutta ei hätää: neuvokkaat pellet päättävät kääriä hihat ylös ja rakentaa ihka oikean maitorobotin – peltilehmän, joka tuottaa maitoa! Varastosta löytyykin paljon käyttökelpoista robotinrakennusmateriaalia: ämpäreitä, vispilöitä, radioantenneja, kumihanska… Kaikki ei mene kuitenkaan suunnitelmien mukaisesti: valmis maitorobotti alkaa käyttäytyä odottamattomilla ja varsin pulmallisilla tavoilla! Miten käy janoisille klovneille – jääkö maito vain haaveeksi? ”Ja lehmät lentää!”-esitys kertoo hauskasti, lapsen maailmaan sopivalla tavalla ihmisen, luonnon ja teknologian suhteista. Luonto on usein monimutkaisintakin tekniikkaa ihmeellisempi – ja yksinkertaiset asiat kuten maito kultaakin kalliimpia…

Nukketeatteri-ANNOS on kiertävä teatteri, jonka esityksissä korostuvat visuaalisuus ja liikeilmaisu. Ryhmä on esiintynyt eri puolilla Suomea kulttuuritaloissa, lastenteatterifestivaaleilla, kouluissa ja päiväkodeissa. Ohjelmistossa on myös useita muita lapsille ja nuorille suunnattuja näytelmiä. Nukketeatteri-ANNOS -teatterin tavoitteena on toteuttaa moneen paikkaan sopivia ja taiteellisesti korkeatasoisia kiertue-esityksiä ja se haluaa saapua sinne, missä yleisö on – ja tuoda helpotusta kulttuurinnälkään.

Jätä kommentti