Savon Kodin rakentaminen käyntiin Varkaudessa

Spread the love
Varkauden Soittokunnan kvartetti kajautti avajaissävelet symboliselle peruskivenmuuraukselle. (Klikkaa kuvaa suuremmaksi.)

Työterapisen yhdistyksen, Varkauden kaupungin, Wartalo Kodit Oy:n ja ARA:n koordinoima päihde- ja mielenterveyskuntoutujille suunnattu tukiasuntoyksikkö Savon Koti rakennetaan osoitteeseen Savontie 68. Rakentamisen aloittamista juhlistettiin symbolisella peruskivenmuurauksella keskiviikkona 11.10. puoliltapäivin, jolloin rakennuksen alle muurattiin aikakapseli – sisältönään päivän lehtiä, kolikoita, asukkaan runo, tietoja tämän päivän maailmasta, taustaa hankkeesta ja yhteyshenkilölista.

Tilaisuuden avasi juhlavasti Varkauden Soittokunnan kvartetti, rakennushankkeen taustoista kertoivat Työterapinen yhdistys ry:n toimitusjohtaja Pekka Kortelainen ja Varkauden työterapinen yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Katja Saraketo.

Juhlapuheen piti Varkauden kaupunginjohtaja Hannu Tsupari.

Savontie 68:n tontille rakennettavaan Savon Kotiin tulee 20 asuntoa asunnottomuuden kierteessä oleville päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Tulevat asukkaat ovat pääasiassa päihde- ja mielenterveyskuntoutujia ja tarvitsevat asumiseensa eritasoista räätälöityä tukea. Jokaiselle asukkaalle tehdään palvelusuunnitelma, jonka mukaan määritellään sekä asumiseen annettava tuki, että muualta tulevan tuen tarve.

Päihteiden käytöstä aiheutuviin häiriöihin puututaan välittömästi ja talosta pyritään tekemään päihteetön ja turvallinen asuinyksikkö. Tilapäiseen asumiseen on tarkoitus jättää kaksi asuntoa, joihin voidaan asuttaa korkeintaan 4 henkilöä väliaikaisesti esimerkiksi jonkun kriisin kohdatessa. Asuntoja voidaan käyttää myös kuntoutukseen tai väliaikaiseen asumiseen laitoskatkon jälkeen.

Talon yhteyteen tulee myös kaikille avoin päivätoimintapaikka, jonka toimintaan osallistuminen edellyttää päihteettömyyttä sekä talon asukkailta että ulkopuolisilta. Päiväkeskus toimii sekä vertaistuen paikkana että oman talon asukkaiden työtoimintapaikkana. Toimintaa ja ryhmiä järjestetään asiakkaiden tarpeen ja toiveiden mukaan. Lisäksi aktiviteettinä on eri pelejä kuten biljardi ja korona sekä askartelumahdollisuus. Tiloissa on mahdollisuus myös saunomiseen ja ruokailuun sekä pyykinpesuun.

 

Jätä kommentti