Varkaudessa tapahtuu Vanhusten viikolla 1.- 8.10.

Spread the love
(Klikkaa kuvaa suuremmaksi.)

Suomessa on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien vanhustenpäivää. Vanhustenpäivä on lokakuun ensimmäinen sunnuntai ja sitä seuraava viikko on vanhustenviikko. Tänä vuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.10.-8.10. teemalla ”Ikäpolvet yhdessä”, liittäen viikko Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaan. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on Vanhusten viikon suojelija.

Teemaa on juhlistettu koko alkuvuoden ajan ja Vanhustyön keskusliitto on kannustanut yhteisöjä ja organisaatioita järjestämään eri ikäpolvien kohtaamiseen liittyvää toimintaa. Varkauden kaupunki on koonnut Vanhusten viikolle laajan ohjelman ikäihmisille sekä heidän läheisilleen. Koko viikon on erilaisia tapahtumia tehostetun palveluasumisen keskuksissa Kangaslammilla ja Käpykankaalla.
– Palveluasumisen keskuksissa on yhdessä henkilöstön, vapaaehtoisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa kanssa ideoitu viikon toimintaa asukkaiden iloksi. Viikko korostaa erityisesti yhdessä tekemisen merkitystä, kertoo Kirsi Rintala, palveluasumisen esimies, Louhirinne 2:sta.

Viikon huipentuma on tiistaina, jolloin pääkirjastolla on palveluasumisen keskuksissa tapahtuvan toiminnan lisäksi koko päivän erilaista toimintaa, puheenvuoroja ja tietoiskuja. Entinen kansanedustaja ja suomalaisen hiihdon suurkisamitalista Juha Mieto on kertomassa Liikkumisen merkityksestä ikäihmisen arjessa. Mieto on kirjastolla tavattavissa myös klo 15-17. Varkauden soittokunta säestää kahvittelua klo 16.30-17.00. – Tapahtumassa saa tietoa liikunnasta, voi testata omaa tasapainoaan ja  vaikka ilmoittautua ulkoiluystäväksi. Voimaa ja hyvinvointia saa myös kulttuurista musiikin ja valokuvanäyttelyn myötä – yhdessä, tiivistää osastonhoitaja Marja-Liisa Honkanen.

Tilaisuudet ovat maksuttomia. Tiistaina pääkirjaston tapahtumassa on kahvitarjoilu näyttelytilassa klo 16.30 alkaen.

Palvelu tulevaisuuteen: eMaaseutu -hanke järjestää viikon aikana päivittäin ikäihmisille suunnattua livelähetystä netissä klo 13.30-14. Osallistuminen on maksutonta ja tapahtuu osoitteessa: http://kol.adobeconnect.com/kko_verkkopilotit/

Nettiohjelma:

2.10. Entä jos kriisi yllättää? Infoa videovälitteisistä kriisi- ja rikosuhripalveluista
3.10. Miten jaksat omaishoitaja? Infoa omaishoidosta
4.10. Tuolijumppaa
5.10. Unohtuiko? Muistikoulussa harjoitellaan muistamista
6.10. Musiikkia ikäihmisille läheltä ja kaukaa

Jätä kommentti