Taidepysäkki tuli Ravintola Kaks Ruusuun

Spread the love

Sampea ja Samppanjaa-festivaaleilla vieraita elokuussa ilahduttanut Taidepysäkki / Art Stop on nyt avautunut Ravintola Kaks Ruusuun Varkauteen.

– Taidepysäkki tuo esiin n. 200 postikorttikokoista taideteosta. Taidepysäkin takana on 23 suomalaista ja sveitsiläistä ammattitaitelijaa. Suomalaisista taiteilijoista suurin osa on paikallisia, kertoo taidemaalari Marko Viljakka.

Kyseessä on tiettävästi lajissaan ensimmäinen taidepostikorttitapahtuma Itä-Suomessa. Taidepysäkki on Sveitsissä vuosittain järjestettävän, vastaavan Künstler Postkarten-tapahtuman satelliittinäyttely (http://kunstlerpostkarten.birgitwidmer.ch/).

– Myös muutamia varkautelaisia taiteilijoita on ollut viime vuosina kutsuttuna mukana Sveitsin tapahtumassa. Nyt olemme kutsuneet vuorostamme 11 sveitsiläistä taiteilijaa Varkauteen, Viljakka jatkaa.

Kaikki Taidepysäkin teokset ovat uniikkeja ja taiteilijan signeeraamia. Aiheet ja tekniikat vaihtelevat laidasta laitaan, joten nähtävää ja koettavaa riittää. Teoksia yhdistää paitsi koko (10×15 cm) myös yhtenäinen hinta. Taidepysäkiltä saa aidon taideteoksen mukaansa vain 20 euron käteismaksulla.

Taidepysäkki / Art Stop on nähtävillä 15.10. asti Ravintola Kaks Ruusussa Varkaudessa (Ahlströminkatu 25) ma-pe klo 10.30-14.00 ja muina aikoina sovitusti.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Jätä kommentti