Varkauden kaupunki tarjoaa huippujazzia kansainvälisiltä areenoilta

Spread the love

Nyt maailmalla maineeseen nousseet lahjakkuudet tulevat Varkauteen – Olli Soikkeli & Julien Labro Quartet esiintyvät lauantaina 9.9. klo 19 Warkaus-salissa.

Konserttiin on vapaa pääsy. Paikkaliput ovat noudettavissa Soisalo-opiston Kahvila Kreetasta, Taipaleentie 24, 4.9. – 8.9.2017, kahvilan aukioloaikoina ma-to klo 9-18, pe 9-14, sekä tuntia ennen ovelta. Konsertissa kerätään vapaaehtoinen pääsymaksu Soisalo-musiikkiopiston oppilaitten musiikkiharrastuksen tukemiseksi musiikkiopiston vanhempainyhdistyksen toimesta. Väliajallisen konsertin kesto on noin 2 tuntia. Konsertin tarjoaa Varkauden kaupunki/kulttuuritoimi Suomi100 juhlavuoden kunniaksi.

Django Reinhardtin ja Stephane Grappellin tunnetuksi tekemä – milloin rytmisesti vetävä, milloin haikean kauniisti maalaileva ns. Gypsy Jazz – nauttii jatkuvasti suurta suosiota jazzin ystävien piirissä ympäri maailmaa ja uusia mestareita nousee vahvaa perinnettä jatkamaan. Tähän joukkoon kuuluu komean kansainvälisen läpimurron tehnyt Nurmeksesta lähtöisin oleva kitaristi Olli Soikkeli. Viime vuonna Huffington Post- ja All About Jazz -lehdet valitsivat Soikkelin Rhythm Future Quartet -yhtyeen Travelslevytyksen yhdeksi vuoden parhaista jazzalbumeista.

Ranskalainen bandoneonin- ja harmonikansoittaja Julien Labro on kotonaan niin jazzin, maailmanmusiikin, argentiinalaisen tangon kuin klassisenkin parissa. Labro on saavuttanut maailmanlaajuista huomiota ja kilpailumenestystä virtuoottisuudellaan ja luovuudellaan. Hänen musiikillisen tyylinsä innoittajia ovat muun muassa jazzlegendat Charlie Parker ja Miles Davis.

Kansainvälisillä kentillä ahkerasti esiintyvä Soikkeli tuo nyt Suomen kiertueelle maineikkaan kvartettinsa. Soikkelia ja hänen solistikumppaniaan, ranskalaishaitaristi Julien Labroa, arvostetaan yleisesti musiikinlajin nousevina tähtinä maailmassa. Olli Soikkeli: Kitara Julien, Labro: Haitari, Tomi Kettunen: Kitara ja Ville Herrala: Basso.

”Gypsy jazz became an international music dialect long ago. Olli Soikkeli, one of the most adept and resourceful contemporary guitarists in that still potent idiom, hails from Finland.” (The New Yorker).

”A riveting finnish guitarist” (The Wall Street Journal).

Jätä kommentti